stoTapsi

* Τι λέει το παραπεμπτικό βούλευμα- Απαλλάχτηκε ο γαμπρός του Καχριμάνη!
* Αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης του δημάρχου για ...συκοφαντική δυσφήμιση 
* Τα σκάνδαλα παραλύουν τη λειτουργία του Δήμου.

Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΛΤΣΗ

tzafeasΑναβλήθηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, για τις 19 Σεπτεμβρίου, ύστερα από νέο αίτημα του δημάρχου Μετσόβου κ.Κων. Τζαφέα, η εκδίκαση της μήνυσής του εναντίον μας για ...συκοφαντική δυσφήμηση, δυσφήμιση, εξύβριση και απειλή που του προκάλεσε ...τρόμο (ότι δε θα έχει που να κρυφτεί...), σχετικώς με το έργο- φάντασμα της εγκατάστασης ευρυζωνικών δικτύων στο Μέτσοβο.
Πρόκειται για την τρίτη αναβολή της δίκης που εκκρεμεί από τον Ιούνιο του 2018, με τον δήμαρχο Μετσόβου να επιμένει περιέργως ότι συκοφαντήθηκε, δυσφημίστηκε, εξυβρίστηκε  και δήθεν...τρομοκρατήθηκε

από τα ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση www.stotapsi.gr, που αφορούσαν έργο ευρυζωνικών ζωνών και το οποίο παραλήφθηκε επί δημαρχίας του το 2009, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, ούτε και να λειτουργεί.

Κατέθεσε λοιπόν μήνυση ο δήμαρχος, ζητώντας και τα ρέστα, αλλά και για να σταματήσουν οι αποκαλύψεις, που φυσικά συνεχίστηκαν και έπεται συνέχεια, με τον δημοσιογράφο να τον υπερασπίζεται ο δικηγόρος κ.Ευάγγ. Παππάς.

 ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Ο κ.Τζαφέας, που ζήτησε αναβολή για «λόγους υγείας», είναι βαρύτατα εκτεθειμένος και όντως τρομοκρατημένος! Όχι από δήθεν δημοσιογραφικές απειλές, αλλά διότι με το 62/7-12-2022 αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών ( και ύστερα από την με αριθ. 106/2022 πρόταση καταπέλτη της Αντεισαγγελέως Εφετών κ.Μαρίας Γαζή) παραπέμπεται σε δίκη για απάτη και ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος. 

ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Μαζί του και οι εκπρόσωποι  των εταιριών  (Data Consept ΑΕ, Info Trip AE) κκ.Χρήστος Εμμανουηλίδης, Βασίλειος Μιζάρας και Ανδρέας Βλάχος, που είχαν αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των υλικών για τα ευρυζωνικά δίκτυα στο Μέτσοβο, έργο τα οποίο ουδέποτε ολοκληρώθηκε αλλά παραλήφθηκε!
Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν έπρεπε να γίνει κατηγορία κατά τριών υπαλλήλων του Δήμου, που μετείχαν στην Επιτροπή παραλαβής, ούτε στον κ.Σπύρο Μπαλαμπέκο (γαμπρό του Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη), που τότε ήταν αντιδήμαρχος και αρμόδιος για το έργο, επειδή «δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής».

 ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;

Έτσι επιβεβαιώνονται πλήρως τα ρεπορτάζ από το stotapsi.gr για το σκάνδαλο και η αναβολή της δίκης δε πρόκειται να σώσει τον κ.Τζαφέα από τις επώδυνες  εξελίξεις. 
Θα ήταν πιό έντιμο να ζητήσει συγγνώμη από τους Μετσοβίτες και τον δημοσιογράφο, που δικαιώνεται απολύτως από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών, όπως και από τον «Πρωινό Λόγο», προς τον οποίο έστελνε εξώδικα με προειδοποιήσεις και απειλές για να επανορθώσει!
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι stotapsi.gr ασχολήθηκε με το θέμα από το 2014 και νωρίτερα από το 2012 το Epiruspost.gr, με τον κ.Τζαφέα τότε να «λουφάζει».

ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ.Τζαφέας με τους άλλους τρεις, «...ενεργώντας από κοινού, με διακριτούς ρόλους ο καθένας τους και στα πλαίσια κατανομής εργασίας, κατόπιν συναπόφασης και συνεκτέλεσης με αυτούς, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψαν ξένη περιουσία, πείθοντας κάποιους σε πράξεις, με την εν γνώσει τους παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, το δε περιουσιακό όφελος που επιδίωξαν και η ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, τελεσθείσα κατά του δημοσίου...».

 tzafeas ελεγχοςΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΚΟΜΠΙΝΑ

Όλα ξεκίνησαν, όπως περιγράφονται λεπτομερώς και στο βούλευμα, τον Μάιο του 2009 όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου αποφάσισε την ένταξη σε πρόγραμμα για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων, επιλέξιμης δαπάνης 245.100 ευρώ με ΦΠΑ.
Έγινε διεθνής διαγωνισμός, όπως επιβάλλονταν και το έργο ανέλαβαν οι εταιρίες που προαναφέραμε ως «Ένωση εταιριών» και σύμφωνα με τη σύμβαση έπρεπε το έργο να ολοκληρωθεί σε πενήντα ημέρες.
Στις 3-12-2009 οι εταιρίες με έγγραφό τους ενημέρωναν την Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου, ότι είναι έτοιμες να παραδώσουν το έργο και μάλιστα έστειλαν τιμολόγια κλπ δικαιολογητικά για να πληρωθούν. 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ


Το έργο εντάχθηκε σε ειδικό πρόγραμμα με εισήγηση και υπογραφή του κ.Τζαφέα και το «έργο» παραλήφθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης που βεβαίωσε ότι ήλεγξε την ορθή λειτουργία!!!
Εξ άλλου με έγγραφά τους, όπως σημειώνει το Δικαστικό Συμβούλιο, παραπλάνησαν τους υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας της Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ψηφιακή Σύγκληση», την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού και το Υπουργείο Οικονομικών.
Το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί. Για να μη μπούμε σε κουραστικές λεπτομέρειες, τίποτε δε λειτουργούσε, τίποτε δε βρίσκονταν στη θέση του, ούτε και κανείς ήταν σε θέση να βρει άκρη. 

 ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΙΚΟΥ

TsobikosΟ έλεγχος που έγινε αποκάλυψε την κομπίνα και ο μετέπειτα δήμαρχος κ.Νίκος Τσομπίκος, με σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου,  παρέπεμψε το σκάνδαλο στη Δικαιοσύνη.
Το τραγελαφικό όμως είναι ότι όταν εκλήθη ως μάρτυρας στην προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από τη μήνυση του κ.Τζαφέα εναντίον μας, ο κ.Τσομπίκος κατέθεσε ότι δε γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση!
Προφανώς επρόκειτο για μιά απεγνωσμένη προσπάθεια να διασώσει τον συμπατριώτη του (φαίνεται ότι «τα βρήκαν» εν τω μεταξύ, όπως και με τον κ.Καχριμάνη ο κ.Τσομπίκος.’..), παρ ότι ήταν αυτός που τον έστειλε «πεσκέσι» στη Δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να χρειάστηκε μιά δεκαετία και κάτι, αλλά βρήκε την «άκρη του νήματος».

 «ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΣΟΒΙΤΕΣ ...»

Δικαιώνεται όμως και ο «Πρωινός Λόγος» που στις 11 Ιουλίου 2018 έγραφε μεταξύ άλλων ότι «οι Μετσοβίτες θα τα βρουν μεταξύ τους»!
Άλλωστε και κ.Απόστολος Μπιτούνης, τον οποίο είχε διώξει από αντιδήμαρχο ο κ.Τζαφέας, καταλογίζοντάς του ... έλλειψη πνεύματος συνεργασίας, έτρεξε να καταθέσει ως μάρτυρας εναντίον μας και υπέρ του υπόδικου δημάρχου, όπως και ο κουνιάδος του Περιφερειάρχη κ. Στέργιος Κασσάρος, γνωστός και από τις απευθείας αναθέσεις της Περιφέρειας.
Φυσικά και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταθέσουν στη δίκη, κυρίως ο κ.Τσομπίκος  αφού τον κλήτευσε η Εισαγγελική Αρχή, ως μάρτυρα υπεράσπισής μας...

ΑΠΕΝΤΑΞΗ

Έτσι, τονίζεται στο Βούλευμα, μετά από τη διαπίστωση ότι επρόκειτο για «φαγοπότι», η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης επέβαλε σε πρώτη φάση «δημοσιονομική διόρθωση«  58.376,80 ευρώ στο Δήμο, να τα επιστρέψει δηλαδή και στη συνέχεια ζήτησε την επιστροφή και του υπολοίπου ποσού 175.130,40 ευρώ, ενώ το έργο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα, αλλά οι εταιρίες είχαν ήδη πληρωθεί από το Δήμο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να καταστεί το έργο λειτουργικό, απαιτήθηκε η προμήθεια νέου εξοπλισμού με απευθείας αναθέσεις από το Δήμο Μετσόβου, ποσού 9.348 ευρώ.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Το μπλέξιμο του δημάρχου Μετσόβου κ.Τζαφέα σε μιά τόσο βρώμικη ιστορία, αντί να τον συνετίσει και καταστήσει πιό προσεκτικό, εκείνος απαιτεί σώνει και καλά να δεχτούμε, ότι όλα όσα γράφτηκαν για το έργο (λειτουργούσε τέλεια και τίποτε το μεμπτό δε συνέβη, μας έλεγε με ύφος χιλίων καρδιναλίων.. ), ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ότι του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι -εγγύηση- για να μην προφυλακιστεί κλπ ήταν ψέμματα, που σκοπό είχαν τη συκοφάντησή του και το διασυρμό του και έπρεπε να του ζητήσουμε συγγνώμη!!!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να θεωρεί όσα συνέβαιναν ως ...προσωπικά δεδομένα, καίτοι δημόσιο πρόσωπο και όλα αφορούσαν δημόσια υπόθεση.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη για γέλια μήνυσή του, γράφει μεταξύ των άλλων, ότι ναι μεν του είχε απαγγελθεί κατηγορία και ότι κατέλαβε εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος (ό,τι γράφαμε κι εμείς ...), παρά ταύτα ... δυσφημίστηκε και παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα του, για να απορεί και ο πλέον άσχετος με τα νομικά, με το μέγεθος της σύγχυσης του ανθρώπου και το θράσος του, να λέει ότι ... «αμφισβητήσαμε την ηθική του υπόσταση»!!!
Επιπλέον, ένιωσε λέει ...τρόμο από την «απειλή» ότι ... «θα τον πάρουν με τις πέτρες» και  ... «δε θα έχει που να κρυφτεί», από την οργή των συμπολιτών του, τους οποίους εμείς δήθεν προτρέπουμε σε βιαιοπραγίες εναντίον του!!!

«ΜΑΥΡΑ» ΤΑΜΕΙΑ

Εν τω μεταξύ το Μέτσοβο «βράζει» από όσα αποκαλύπτονται σχετικώς με τη λειτουργία του Δήμου και την Κοινωφελή Επιχείρησή του, κυρίως δε την οικονομική τους διαχείριση. 
Όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Πολιτών» κ.Σπύρος Βασιλείου,  ο δήμαρχος κ.Κων. Τζαφέας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχτηκε ότι πλήρωσε εργολάβο χωρίς σύμβαση και τιμολόγιο με ...«μαύρα χρήματα», δηλαδή από κάποιο ταμείο που διαχειρίζεται ο δήμαρχος κατά το δοκούν!
Αυτή η ομολογία (υπάρχει και βίντεο) δεν έχει προηγούμενο και είναι απορίας άξιον πως και δε συνελήφθη ακόμη ο κ.Τζαφέας.

 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ...

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης βρίθει σκανδάλων, ενώ έχει βουλιάξει στα χρέη.
Το περίεργο είναι ότι ο Δημοτική Αρχή αρνείται το διαχειριστικό έλεγχο, αλλά τελικώς δε θα τον αποφύγει όπως και τη Δικαιοσύνη.
Προς το παρόν ο δήμαρχος κ.Τζαφέας, διατείνεται ότι η αντιπολίτευση υπονομεύει το έργο της Δημοτικής Αρχής και σε πλήρη σύγχυση από τα ομαδικά πυρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι ...αναστέλλεται επ αόριστον ο,τιδήποτε έχει σχέση με έργα, οικονομική δραστηριότητα κλπ του Δήμου! Έτσι, έχουμε για πρώτη φορά ...«Δήμο σε αναστολή λειτουργίας» (!), προκαλώντας «έμφραγμα» στο Μέτσοβο.

ΤΣΙΦΛΙΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Βλέπετε λοιπόν πως αντιλαμβάνεται το Δήμο ο κ.Τζαφέας, ως να πρόκειται για προσωπική του υπόθεση, όπως άλλωστε χειρίστηκε και το έργο των ευρυζωνικών δικτύων και παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα.
Μπορούμε δε αυθαίρετα να υποθέσουμε ότι υπάρχει πλήθος σκανδάλων στο Δήμο Μετσόβου και από πολλούς εκτιμάται ότι ο Μετσοβίτης Περιφερειάρχης κ.Καχριμάνης φέρει ευθύνες για όσα πράττει ο φερόμενος ως προστατευόμενός του κ.Τζαφέας.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version