stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 16/03/24)

aegeanΕΙΧΕ πει ο πρωθυπουργός όταν είχε έλθει στα Γιάννινα στις 20 Οκτωβρίου, αλλά και νωρίτερα στις 3 Απριλίου του 2023 εν όψει των εκλογών, ότι «… η Ηπειρος θα απογειωθεί». Αμ δε! Διότι ημέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι …«προσγειώνεται» ανωμάλως. Ήταν που ήταν στον πάτο, μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στο τέλμα. Πάρτε ως παράδειγμα την αεροπορική σύνδεση της Ηπείρου, η οποία όσο πάει και καθίσταται χειρότερη. Τόσα χρόνια αγώνες να εκσυγχρονιστεί το αεροδρόμιο,

εκατομμύρια δαπανήθηκαν, με την προσδοκία ότι θα υπάρξει επιτέλους απρόσκοπτη και πυκνότερη αεροπορική επικοινωνία.

ΕΛΠΙΔΕΣ ανεδαφικές! Όπως αποκαλύφθηκε, η εταιρία Aegean σκοπεύει να καταργήσει την πρωινή πτήση Αθήνα- Ιωάννινα και τούμπαλιν. Έκρινε ότι φτάνουν και περισσεύουν μεσημέρι- βράδυ, αλλά αν υλοποιηθεί η απόφασή της η αυθημερόν μετάβαση στην Αθήνα και επιστροφή, θα αποτελεί παρελθόν. Πλήγμα για την τουριστική κίνηση και την επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά πέραν κάποιων τυπικών ανακοινώσεων διαμαρτυρίας, δεν είδαμε να …γυρίζει ο κόσμος ανάποδα όπως θα έπρεπε και θα γίνονταν αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε άλλη περιοχή. Εμείς όμως εδώ υπομένουμε καρτερικά την κοροϊδία.

ΘΑ μας πείτε, είναι τόσο σημαντικό ώστε να «ξεσηκωθούν» οι Ηπειρώτες; Φυσικά και είναι, αφού δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια απαξίωσης των Ιωαννίνων, της Ηπείρου εν γένει. Θα ανατρέξουμε εν τάχει και σε άλλες, όπως η επί ετών καθυστέρηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς, οι νεφελώδεις υποσχέσεις για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, η απένταξη του έργου ύδρευσης Αρτας- Πρέβεζας- Λευκάδας (και η επιδειχθείσα αδιαφορία για το τι θα γίνει), η απένταξη του Πάρκου Τεχνολογίας (έστω κι αν επρόκειτο για φιάσκο του Περιφερειάρχη), αλλά και η επικείμενη αύξηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Περιφεριακής Αρχής και πλείστα άλλα.

ΔΕΙΤΕ τώρα που φτάσαμε. Να εύχονται πολλοί να πωληθεί το συντομότερο δυνατόν και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, μήπως και ο ιδιώτης- επενδυτής καταφέρει να το αξιοποιήσει και οι πολίτες θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση και αεροπορική επικοινωνία που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής κι όχι αν βρέχει ή έχει ομίχλη να ματαιώνονται πτήσεις! Άλλωστε νωρίτερα είχαν καταργηθεί οι πτήσεις προς Ηράκλειο, Κύπρο, Ισραήλ, χώρες της Ευρώπης και δεν κουνήθηκε φύλλο. Πολύ βολικοί είμαστε τελικώς οι Ηπειρώτες, με μιά κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κατώτερη των περιστάσεων και με φορείς των οποίων οι εκπρόσωποι πειθαρχούν σε κομματικά κελεύσματα.

ΟΠΟΙΟΣ λοιπόν πιστεύει ότι έτσι η Ηπειρος είναι μακριά νυχτωμένος, μαζί και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, που ζει στον κόσμο του και μάχεται άγνωστο για τι και με ποιόν- πλην των δικών του επιδιώξεων που δε συμβάλλουν στο ελάχιστο στην ανάπτυξη της Ηπείρου. Εδώ χρειάζεται αγώνας, να έλθουν τα πάνω- κάτω, έως ότου συνειδητοποιήσει η κεντρική εξουσία ότι αρκετά έπαιξε με τις προσδοκίες των Ηπειρωτών και περισσότερο από αρκετά λεηλάτησε τις ψήφους τους- και αδίστακτα ορισμένοι σε τοπικό επίπεδο. Ποιοί όμως και πότε θα αποφασίσουν να το κάνουν, να πούνε ως εδώ και μη παρέκει; Εκ προοιμίου λέμε κανείς!

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr