stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

skrekasΕΝΤΑΞΕΙ, νομίζει ότι επιτέλεσε το καθήκον του ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κων. Σκρέκας με τον ερχομό του στα Γιάννινα την Τετάρτη! Συμμετείχε σε σύσκεψη, συνάντησε τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη, του έπλεξε το εγκώμιο και έκανε τις πιο τραγικές δηλώσεις. Όχι για την ακρίβεια, ούτε βεβαίως που δεν τόλμησε να πάει στην αγορά για να ακούσει τα … εξ αμάξης. Θα επαναβιομηχανοποιηθεί η Ηπειρος, είπε η υπουργάρα, αν δεν πετύχει ο διαγωνισμός που έκανε η Περιφέρεια για το Πάρκο Τεχνολογίας θα φροντίσει να χρηματοδοτηθεί και πως η κυβέρνηση παίρνει παραδείγματα από τον κ.Καχριμάνη και τα εφαρμόζει.

ΜΑΛΙΣΤΑ, για αυτό πάνε όλα κατά διαόλου! Αλλά, ο κ.Σκρέκας δεν ήταν αυτός που πρότεινε στο Ταμείο Ανάκαμψης την απένταξη του Πάρκου Τεχνολογίας; Τι παραμύθια λοιπόν είναι αυτά που είπε; Δεν θυμάται τι έκανε ή μας πέρασε όλους για ηλίθιους; Και για ποιά «επαναβιομηχάνηση» της Ηπείρου λέει; Πότε υπήρξε βιομηχανική ανάπτυξη του τόπου μας και δεν το αντιληφθήκαμε; Και πως ακριβώς φαντάζεται αυτού του είδους ανάπτυξη; Μήπως ήρθε από άλλον πλανήτη ο κ.Σκρέκας, που ο πρωθυπουργός τον έκανε υπουργό Ανάπτυξης, ενώ «δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα»; Σκρέκας όνομα και πράμα, που πρέπει να έρχεται συχνότερα για να γελάμε και λίγο.

ΕΧΟΥΜΕ όμως και χειρότερα. Ο Περιφερειάρχης, που κατά τον υπουργό «απογείωσε την Ήπειρο», το μόνο που επέτυχε ήταν να … απογειώσει την οικογενειακή του περιουσία. Ζήτησε, λέει το ρεπορτάζ, χρήματα για να πληρωθούν έργα που έχουν προχωρήσει! Δηλαδή, ο κ.Καχριμάνης προκήρυξε, ξεκίνησε έργα χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα! Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε που επιβεβαιώνει όσα έχουμε γράψει πριν από έξι μήνες, ότι η Περιφέρεια έχει βουλιάξει οικονομικά και οφείλει σε εργολάβους εκατομμύρια! Δεν χρειάζεται να προβούμε σε παράθεση αριθμών, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε και ας είναι κουραστικό.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ όμως τι συνέβη. Διαθέσιμα χρήματα για έργα δεν υπήρχαν- και όσα υπήρχαν κατασπαταλήθηκαν σε αχρείαστα «έργα», απευθείας αναθέσεις σε φίλους και πολιτικούς «πελάτες»- αλλά ο Περιφερειάρχης επιδίδονταν, με μιά μικροπολιτική αντίληψη, στην προκήρυξη και ανάθεση έργων χωρίς να έχει η Περιφέρεια την οικονομική δυνατότητα! Στόχος, όπως όλα δείχνουν, ήταν να φαίνεται ότι τάχα «αναμορφώνει» την Ήπειρο, πολύ δε περισσότερο εν όψει των εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου. Κατά την άποψή μας αυτό τον ένοιαζε και τώρα εκλιπαρεί την κυβέρνηση να δώσει χρήματα για να πληρωθούν οι επιλογές του!

ΑΥΤΟΣ είναι ο κατά Σκρέκαν «μέντορας της αυτοδιοίκησης», που ανήγαγε την ρουσφετολογία και φαυλότητα σε επιστήμη. Αν αυτό το παράδειγμα υιοθετεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός δήθεν Ανάπτυξης, τότε όλοι εκεί στην Αθήνα θα πρέπει να ντρέπονται. Η Ηπειρος μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης όχι με τις μεθόδους Καχριμάνη, Σκρέκα και λοιπών «φωστήρων», αλλά με πραγματική στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, του ζωντανέματος των χωριών με την παροχή κινήτρων, του τουρισμού. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες του αέρα και για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους αρκετοί στην εξουσία, ενώ είναι άχρηστοι.

ΕΙΧΕ δίκιο λοιπόν ο Καναδός συγγραφέας Laurence J Peter που έγραφε: «Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά»! Έτσι ακριβώς είναι! Διότι πολλά από όσα συμβαίνουν είναι περίεργα και εξοργιστικά. Τόσο που όλοι πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι στο καλό συμβαίνει με εκείνους στους οποίους εμπιστευτήκαμε τις τύχες μας και προπαντός της χώρας…

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr