stoTapsi

A+ A A-
Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν…

zwsimadesΓια το θέμα του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων μπορούμε, και έχει γίνει, να μιλάμε επί μέρες. Γιατί είναι τόσο κακός ο αγωνιστικός χώρος, πως μπορεί να φτιαχτεί, αν είναι ή όχι μειονέκτημα για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, πόσα λεφτά χρειάζεται να αποκατασταθεί κτλ.

Αυτό όμως που πρέπει να δούμε, πέραν των καλών προθέσεων από τοπικούς και όχι μόνο φορείς για την αποκατάστασή του, είναι το τι χρήματα έχουν δοθεί πρόσφατα σε αυτή την «μαύρη τρύπα» του αθλητισμού, ποιοι τα πήραν και βεβαίως όλοι και όλα να κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύψαμε στο δημοσιογραφικό site www.stotapsi.gr,

όλα τα έργα της πρώην Νομαρχίας, τα λεγόμενα «45αρια», από τα οποία αλιεύσαμε και πολλά άλλα που αφορούν το στάδιο «Οι Ζωσιμάδες». Στις 10-06-2009 ο κ. Χρήστος Γκόντας ανέλαβε από την τότε Νομαρχία, το έργο με τίτλο: «Ανακατασκευή και αναβάθμιση του γηπέδου Ιωαννίνων ¨Οι Ζωσιμάδες» έναντι του ποσού του 1 εκ. ευρώ! Κάποιος θα περίμενε ότι η έκπτωση σε ένα τέτοιο έργο θα ήταν μεγάλη δεδομένου του ποσού, αλλά προφανώς λόγω του «κατεπείγοντος χαρακτήρος» η έκπτωσή του ήταν 0,75%! Από την πλευρά του ο εργολάβος καλά έκανε που κατάφερε να πετύχει συμφέρουσα γι’ αυτόν έκπτωση αλλά την τότε Νομάρχη κ. Καχριμάνη δεν τον ένοιαξε… Μέσα σε δύο μήνες (14-08-2009) ο εργολάβος κατάλαβε ότι τα χρήματα δεν φτάνουν και η Νομαρχία έκρινε σωστό αυτή τη φορά με έκπτωση 2% να «συμπληρώσει» το ίδιο έργο ονομάζοντάς το Β φάση με άλλες 350.000 ευρώ.

 

Στις 05-08-2009 ένα 45άρι (45.000 ευρώ) πηγαίνει για την τοποθέτηση καμερών στο Εθνικό Στάδιο, ενώ στις 06-11-2009 άλλο ένα 45άρι για την κατασκευή εφεδρικού και συμπληρωματικού φωτισμού του γηπέδου Ιωαννίνων. Και τα δύο ισόποσα έργα στον κ. Μέλα Νικάλαο.

Δηλαδή το 2009 ξοδεύτηκαν από την τότε Νομαρχία Ιωαννίνων 1.440.000 ευρώ στο «Ζωσιμάδες». Παραβλέπουμε τη διαδικασία και τον τρόπο που δόθηκαν και ερχόμαστε στο δια ταύτα, το αποτέλεσμα.

Πέρασαν τρία μόλις χρόνια και το στάδιο βρίσκεται από τον πρώτο κιόλας χρόνο στα κακά του τα χάλια, σε ότι αφορά στον αγωνιστικό χώρο. Πως ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα, τι είδους έργα έγιναν, ποιος τα α έλεγξε πριν τα παραλάβει και αν έχει ο εργολάβος ευθύνη για την ποιότητα του έργου είναι ερωτήματα που οι απαντήσεις τους χάνονται στη γραφειοκρατία του δημοσίου, στην ευθιξία και τον ωχαδερφισμό τον υπευθύνων και στην αγωνία των πολιτικών για επανεκλογή.

Σήμερα. το 2013 χρειαζόμαστε, λένε, άλλο 1 εκ. ευρώ περίπου για να φτιαχτεί από την αρχή ο χλοοτάπητας και ο περιβάλλων χώρος του ταρτάν. Προφανώς με αυτούς τους ρυθμούς το 2016 θα χρειαστούμε το αντίστοιχο ποσό και πάει λέγοντας. Και ρωτάμε λοιπόν τον κ. Καχριμάνη: Κύριε περιφερειάρχη, πλέον νομίζετε ότι μπορείτε να ξοδεύεται αφειδώς τα χρήματα του Γιαννιώτη πολίτη σε έργα που αποδεδειγμένα δεν έπιασαν τόπο; Το χειρότερο βέβαια είναι ότι είστε διατεθειμένος για άλλα τόσα, βάζοντας το οπαδικό και πολιτικό σας συμφέρον πάνω από όλα, άλλωστε μη ξεχνάμε ότι έχουμε εκλογές το 2014…

Βασίλης Καλτσής

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr