stoTapsi

Επικίνδυνες τοξίνες στην Παμβώτιδα

kopi kalamiwn 240413Το θέμα της κατασκευής στίβου σκι στη λίμνη Παμβώτιδα από το δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, έχει περάσει πια στη σφαίρα της γελοιότητας και από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μετά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που έδωσε νέα άδεια (προσπαθώντας να νομιμοποιήσει μετά από 7 μήνες τις αυθαίρετες εργασίες), χθες η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας ενέκρινε κατόπιν "εορτής" την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον περίφημο στίβο, με μειοψηφία της αντιπολίτευσης και του κ. Γιάννη Καραμπίνα της πλειοψηφίας - και μπράβο του.

Το τραγικό δεν είναι μόνο αυτό, ούτε ότι προ τριών μηνών ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης έλεγε ότι δεν χρειάζεται τέτοια μελέτη, αλλά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν συζήτησε και δεν αποφάσισε για το έργο και το έκανε η Περιφέρεια, απόντων των του Δήμου!

Και το καυτό ερώτημα παραμένει: το έργο που θα κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ ποιος θα το πληρώσει και πως; Ο δήμαρχος που το αποφάσισε είναι καλά ή χρειάζεται... γιατρό; Διότι κάτι συμβαίνει αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά του.

Αν θυμάστε για να παραπλανήσει τους πάντες αρχικώς είχε πει ότι στη λίμνη... εκπαιδεύονται χειριστές μηχανημάτων κοπής καλαμιών, μετά ότι γίνεται μόνο κοπή και στο τέλος μίλησε για το στίβο σκι! Αυτό το στίβο στηρίζει και ο κ. Καχριμάνη που "έγιανε κώλος και βρακί" με τον κ. Φίλιο για πολλούς λόγους. Βεβαίως είναι μάταιος ο κόπος να ψάξετε να ποιος είναι ο κώλος και ποιος το βρακί.

Εν τω μεταξύ σοβαρές ήταν οι καταγγελίες του κ. Ρήγας Τσιακίρη της Ορνιθολογικής Εταιρείας χθες το βράδυ από τον σταθμό TV1 όπου μεταξύ των άλλων είπε ότι έτσι νομιμοποιούνται τα μπαζώματα στη λίμνη αλλά και ότι αυτή έχει επικινδύνως αυξημένες τοξίνες, από τις οποίες εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους αθλητές και όχι μόνο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version