stoTapsi

A+ A A-
Με ποιές προϋποθέσεις και διαδικασίες;

pliktrologioΠερίεργα πράγματα συμβαίνουν εν Ηπείρω που περνούν ''απαρατήρητα''-όχι όμως και από εμάς.

Θυμάστε που πολύς λόγος έγινε προ καιρού για την αλλαγή του λογισμικού προγράμματος στην ταμειακή υπηρεσία -(και οικονομική εν γένει;) - του δήμου Ιωαννιτών από την οποία έχει ξαφριστεί 1,2 εκ. ευρώ και ακόμη να βρουν άκρη.

Την καταγγελία για την αιφνίδια, ανεξήγητη και χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, είχε κάνει ο πρώην δήμαρχος

και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νικ. Γκόντας, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει ότι δεν συνέτρεχε λόγος για όλα αυτά δεδομένου ότι ''έτρεχε'' επιδοτούμενο πρόγραμμα για το αντικείμενο αυτό.

 

Ποιά είναι όμως αυτή η εταιρεία στην οποία ο δήμος ανέθεσε την ''οργάνωση'' των οικονομικών υπηρεσιών του;

Ψάχνοντας βρήκαμε ότι πρόκειται για την O.T.S ΑΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το πελατολόγιό της είναι ενδιαφέρον και πλούσιο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο προφίλ της μεταξύ των πελατών της στην Ήπειρο είναι:

Ο δήμος Ιωαννιτών, κατά πληροφορίες ανέλαβε εσχάτως και την ΔΕΥΑΙ, η περιφέρεια Ηπείρου με όλες τις ενότητές της (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία), οι δήμοι Κόνιτσας, Πρέβεζας και Σουλίου, το κέντρο πρόνοιας-αθλητισμού και προσχολικής αγωγής Κόνιτσας, η σχολή αστυνομίας Κόνιτσας (όταν λειτουργούσε), οι φυλακές Ιωαννίνων, η κοινωφελής επιχείρηση Πρέβεζας , η Δ/νση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας, το πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, αλλά και οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου (Γραφεία Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου) Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας!

Τα ερωτήματα είναι πολλά με πρώτα απ όλα τούτα:

  • Που, ποιοί και πώς βρήκαν όλοι την O.T.SΑΕ από τη Θεσσαλονίκη;
  • Έγινε δημόσιος διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση και με πόσα χρήματα;
  • Δεν υπάρχει στη Ήπειρο εταιρεία που να καλύπτει τέτοιες ανάγκες και προσέφυγαν στη Θεσσαλονίκη;

Για ότι αφορά το δήμο Ιωαννιτών είχε γίνει γνωστό ότι έδωσε στην O.T.S ΑΕ ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ περίπου και όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο θα δίνονταν άλλες 40.000 ευρώ. Πώς, ποιοί το αποφάσισαν και για ποιό λόγο;

Εν πάση περιπτώσει πρόκειται για περίεργη υπόθεση με πολλά χρήματα και... μυστήριο του οποίου αναζητείται λύση...

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr