stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής

tatianna kalogianniΣε δυσχερή θέση περιήλθε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου τόσο η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης από την αποκάλυψή μας ότι ανατέθηκε ''έργο'' προϋπολογισμού 126.690 ευρώ σε (πρώην;) συνεργάτιδα της κ. Καλογιάννη στη Μη Κυβερνητική της Οργάνωση (ΜΚΟ). Η αποκάλυψη του www.stotapsi.gr στις 12 Μαρτίου αφορούσε ...''τον τεχνικό σύμβουλο περιβάλλοντος υποστήριξης της περιφέρειας, στήριξη έργων του ΕΣΠΑ , που θα υλοποιήσει η περιφέρεια για λογαριασμό ανεπαρκών τελικών δικαιούχων''.

Αυτή η δουλειά ανατέθηκε

στη περιβαλλοντολόγο κ. Αικατερίνη Βίνη, η οποία ήταν συνεργάτιδα της κ. Τατιάνας Καλογιάννη στην Μ.Κ.Ο της τελευταίας για την οποία είχε προκληθεί πανελλήνιος σάλος.

 

Το θέμα έφεραν στο περιφερειακό συμβούλιο οι κ.κ. Βαγγέλης Αργύρης και Μιχάλης Κασσής για να εισπράξουν την λακωνική απάντηση της κ. Καλογιάννη ότι ...''όλα έγιναν νόμιμα'' και πως αυτά είναι επινοήσεις '' κίτρινου τύπου''(!) και στην επιμονή τους είπε το αμίμητο...'' ελάτε στο γραφείο μου να τα ξεκαθαρίσουμε''!!!

Ο ''κίτρινος τύπος'' προφανώς είμαστε εμείς ( που παρουσιάσαμε ντοκουμέντα) ενώ η ανάθεση που έκανε η κ. Καλογιάννη( αφού ειπώθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι εκείνη χειρίστηκε την υπόθεση) στην (πρώην ή και νύν;) συνεργάτιδά της είναι και... νόμιμη και ...ηθική και από αυτό ίσως να αντλεί το θράσος να υβρίζει και να προκαλεί.

Όμως αυτή η γνώριμη μέθοδος της δήθεν απαξίωσης δεν δίνει τις απαντήσεις που απαιτούνται και τις οποίες ανέμεναν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και η κοινή γνώμη για να μην μένουν ''σκιές' 'για κανέναν και προπαντός ότι δρουν ''παρέες'' με ευνοιοκρατικά κριτήρια. Γι αυτό θα πρέπει να δοθεί σαφής απάντηση για το αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ στελέχους της διαχειριστικής αρχής και ενός εκ των αναδόχων στους οποίους ανατέθηκε το έργο ''Σύμβουλος υποστήριξης περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία κατάλληλου τοπογραφικού υποβάθρου για τα έργα ( του ΕΣΠΑ) προϋπολογισμού 12.300 ευρώ (απόφαση με αρ. Πρωτ.952/28-2-2013 κι αν έχουν σχέση με το Μέτσοβο. Κι ακόμη μήπως υπάρχει και κόρη; Σε ποιά εταιρεία εργάζεται και πόσα έργα του ΠΕΠ της έχουν ανατεθεί;

Για όλα αυτά βεβαίως την κύρια ευθύνη φέρει ο περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης που υπογράφει τη σχετική απόφαση.

Ο κ. Χρήστος Βίνης, που εκπροσωπεί την εταιρεία ''RVR Κατασκευαστική ΕΠΕ'', είναι αδερφός της κυρίας Αικατερίνης Βίνη (για την οποία αναφερθήκαμε παραπάνω).

Ρωτάμε διότι ο προαναφερόμενος (που μάθαμε ότι εκνευρίστηκε από το προχθεσινό μας άρθρο και λέει ότι θα μας μηνύσει...) με την απόφαση 76/2012 της οικονομικής επιτροπής του Μετσόβου, του ανατέθηκε απ’ ευθείας η ''κατασκευή βάσης μνημείου αποστράτων αξιωματικών τεθωρακισμένων στο Μέτσοβο» (γιατί όχι και του πεζικού;) έναντι του ποσού των 7.200 ευρώ, με τη γνωστή μεθοδολογία ''κατακερματισμού'' των έργων και της ανάθεσης σε γνωστούς, φίλους, προστατευόμενους και ''κομματάρχες''.

Ταύτα προς το παρόν και εν αναμονή τελούντες νέων ύβρεων και απειλών.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version