stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kalpesΗ τρίτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα στη βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας με μόνη υποψηφιότητα αυτή του προταθέντος από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του κ. Σταύρου Δήμα. Εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να φτάσει στις 180 που χρειάζεται από τις 168, οπότε μάλλον πάμε για εκλογές.

Έχουμε γράψει εδώ, και πει από Studio E 103 FM πολλές φορές ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και πως απαιτείται άμεση αναθεώρησή της.

Οι εκλογές δεν θα ήταν πρόβλημα αν υπήρχε ενιαίο εθνικό μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στους δανειστές μας και με μίνιμουμ συμφωνία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ούτε βεβαίως αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, εγγυόντανε την ομαλή πορεία χωρίς ψευτοτσαμπουκάδες και αριστεροεπαναστατικές θεωρίες που καμιά πρακτική αξία και εφαρμογή έχουν στους καιρούς μας και πού περισσότερο στην περίπτωση της Ελλάδας.

Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται αφενός σε όσα επισημαίνουμε παραπάνω και αφετέρου στην πολυγλωσσία τόσο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα όσο και των στελεχών του, σε τέτοιο βαθμό που ήδη οι αγορές αντιδρούν βιαίως και οι πολίτες αρχίζουν να φοβούνται, έτσι και αλλιώς δεν θέλουν εκλογές, αλλά να συνεννοηθούν τα κόμματα.

Φοβούνται όμως; Ούτε αυτοί ξέρουν, αλλά φαίνεται πολύ πιθανό να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία, την πολιτική των μειώσεων των αποδοχών και της υπερφορολόγησης.

Το ερώτημα είναι αν θα αυξηθούν άμεσα οι αποδοχές και μειωθεί η φορολογία. Σίγουρα όχι όπως ούτε το μνημόνιο, ούτε οι δανειακές συμβάσεις θα καταργηθούν με μιάς. Αν επιχειρηθεί η χώρα θα στραγγαλιστεί οικονομικά και η επιδρομή των διψασμένων όπως φαίνεται για εξουσία, θα προκαλέσει τέτοιες αναταράξεις που θα βυθίσουν την Ελλάδα στο χάος - κάτι που είναι πιθανόν αν πάμε σε εκλογές ανεξάρτητα από ποιο κόμμα θα προηγηθεί.

Επιμένουμε ότι η σημερινή πολιτική είναι αναποτελεσματική και πρέπει να ανατραπεί. Άλλο αυτό και άλλο να μη ξέρουμε τι μας περιμένει και εναπόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να το ξεκαθαρίσει άπαξ διαπαντός και για να μην επαληθευτούν όσοι υποστηρίζουν ότι θα καταστρέψει την Ελλάδα.
Μπορεί όμως πειστικά να το εγγυηθεί;

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr