stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

asimakopoulouΤα του ανασχηματισμού τα είπαμε στο διήμερο που πέρασε. Αφήσαμε για ξεχωριστό σχολιασμό τη μη υπουργοποίηση της κας Άννας Ασημακοπούλου επειδή ακούμε διάφορα σχόλια ότι δεν αξιοποιήθηκε.

'Έχουμε διαφορετική εκτίμηση των γεγονότων από αυτή την κοινότυπη και ενίοτε κακεντρεχή άποψη που εκφράζεται από κάποιους. Τα πράγματα πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιο απλά απ' ότι φαίνονται και ξεκαθαρίζουμε γιατί:

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς έχει εμπιστευτεί στην κα Ασημακοπούλου την πολιτική του κόμματος ορίζοντάς τη εκπρόσωπο Τύπου.

Αυτό από μόνο του δεν παράγει απλώς δυναμική πολιτική αλλά γεννά και εξουσία από την οποία είτε αρέσει είτε όχι εξαρτώνται βουλευτές, Υπουργοί, το κυβερνητικό - κομματικό έργο και εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ότι η κα Ασημακοπούλου βρίσκεται τόσο καιρό στην πρώτη γραμμή και ακόμη δεν "κάηκε" σημαίνει ότι τα πάει καλά και ότι ακόμη καλύτερα στις αντιπαραθέσεις των τηλεπαραθύρων που λειτουργούν ως "κρεατομηχανές". Κατάφερε να μην την πολτοποιήσουν έστω και αν έγινε κόκκινο πανί κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.

Συνεπώς εκτιμάται ότι είναι χρήσιμη σε αυτό που της ανατέθηκε να κάνει ενώ έχει την πολυτέλεια και να διαφοροποιείται όταν χρειάζεται από την κυβερνητική πολιτική ή την τακτική κάποιων υπουργών. Εξάλλου πρέπει να δεχτούμε ότι ισχύει εν είδη άγραφου κανόνα και μια ιδιότυπη πολική ιεραρχία που θα πει ότι είναι βουλευτής δύο ετών και άλλοι προηγούνται ως παλιότεροι.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr