stoTapsi

A+ A A-
Μας λένε ψέματα

psemataΑκούμε τους της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να καγχάζονται ότι οδηγούν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και τρελαινόμαστε. Είναι σα να μην ζουν εδώ ή να έχουν έρθει ως UFO από άλλον πλανήτη.
Παρανοϊκά πράγματα. Πάμε καλά λένε, την ίδια ώρα που το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής περιγράφει την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα.
* 2,5 εκατ πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλα 3,8 εκατ. βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας. Δηλαδή συνολικά 6,3 εκατ. Έλληνες δεινοπαθούν έως και πεινούν.
* Εν μέσω κρίσης χάθηκαν 1 εκατ θέσεις εργασίας, οι άνεργοι επίσημα είναι 1,4 εκατ, σε ένα χρόνο έκλεισαν 239.000 επιχειρήσεις και άλλες 20.000 πρόκειται να βάλουν λουκέτο μέχρι το Δεκέμβριο.
* Οι αποδοχές έχουν υποστεί μειώσεις έως και 50%, 7 στους 10 επαγγελματίες είναι βουλιαγμένοι στα χρέη και 700.000 νοικοκυριά δεν είχαν κεντρική θέρμανση κατά τον περασμένο χειμώνα και δεν πρόκειται να έχουν ούτε φέτος.
* 370.000 επαγγελματίες από τους 600.000 δεν έχουν ασφάλιση και διώκονται για οφειλές από το ταμείο τους στον ΟΑΕΕ, 2,5 εκατ πολίτες χρωστάνε στην εφορία και 441.000 στο ΙΚΑ.
* Εξάλλου σύμφωνα με την EUROSTAT η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ όσον αφορά τη φτώχεια, συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
Αυτά είναι τα νεώτερα στοιχεία, προσθέστε τα σε εκείνα που αναρτήσαμε στις 15 Ιουλίου και αν εσείς βλέπετε ότι βγαίνουμε από την κρίση να μας το πείτε μαζί και το πως.
Η δική μας άποψη πάντως είναι ότι βουλιάζουμε ολοένα και περισσότερο.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr