stoTapsi

Καμιά παράταξη δεν νοιάστηκε για τον απολογισμό της Περιφέρειας τόσα χρόνια...
Του Κώστα Δ. Καλτσή
DasoulasΧωρίς καμιά δικαιολογία ο Περιφερειάρχης κ.Αλέξ. Καχριμάνης, απέφυγε να προβαίνει κάθε χρόνο σε απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής μέχρι 31 Ιανουαρίου κάθε χρόνου, όπως υποχρεούται!
Το περίεργο είναι ότι δεν το απαίτησαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι τον απολογισμό τον προβλέπει και ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο,τι όμως δεν έκαναν όσοι συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, το έκανε ένας απλός πολίτης από το Μέτσοβο ο κ. Θεόδωρος Δασούλας.
Κατήγγειλε το γεγονός με εμπεριστατωμένη αναφορά του στις 30 Μαρτίου στην Αρχή Διαφάνειας, το έμαθε ο κ. Καχριμάνης και την επομένη όρισε ειδική συνεδρίαση για τις 16 Απριλίου!
Το πρόβλημα όμως είναι, για ποιό έτος ο απολογισμός;
Διότι όπως καταγγέλλει ο κ.Δασούλας απολογισμός έγινε μόνο τα έτη 2015-2016 και 2018!

apologismos perifereiasΟ νομοθέτης προσδιόρισε ότι στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας.
Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, με εξαίρεση το πρώτο έτος της εγκατάστασης των περιφερειακών αρχών και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο και σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 για τη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου.
Αυτά μάλλον αγνοούσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά δεν είχαν απορία που δε γίνονταν απολογισμοί ή δεν τους ενδιέφερε;
Ο,τι πάντως και να συνέβαινε η κατάσταση προφανώς εξυπηρετούσε τον Περιφερειάρχη, που έτσι απέφευγε τη λογοδοσία και τη βάσανο των ερωτήσεων...

(ΤΥΠΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 10/4/2021)

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version