stoTapsi

* Ομολογεί ότι παρανόμησε και πως δεν εφαρμόζει δικαστική απόφαση, προσδοκώντας την παραγραφή!
* Τι λέει στο εξώδικό του και ποιά είναι η αλήθεια - Οι ευθύνες της Περιφέρειας
Του ΚΩΣΤΑ Δ.ΚΑΛΤΣΗ
Kosmas VasilisΠροκαλεί ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Κοσμάς με την εξώδικη επιστολή του προς τον «Π.Λ» και τον υπογράφοντα, απαιτώντας να υιοθετήσουν τις απόψεις του για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που διέπραξε στην πολυκατοικία που διαμένει και να του αναγνωρίσουν ότι ...δικαίως έπραξε, ενώ παραδέχεται ότι παρανόμησε, ψευδόμενος όμως για τις αρμοδιότητές του όταν ήταν αντιδήμαρχος, αφού υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Αυθαιρέτων!

Η αυθαιρεσία

Δε χρειάζονταν να κάνει έξοδα για εξώδικα, αρκούσε μιά απλή επιστολή με τις απόψεις του για να ενημερωθούν οι πολίτες.
Αλλά ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά.
Η αντίδραση του κ. Κοσμά προκλήθηκε ύστερα από το ρεπορτάζ στο φύλλο της 23ης Νοεμβρίου, με τίτλο «Δημοτικός Σύμβουλος αρνείται να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις».
Η υπόθεση αφορά αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στο διάδρομο του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Σαμουήλ 43, γκρέμισμα τοίχων, την κατασκευή μπάνιου - τουαλέτας και τη συνένωση δύο διαμερισμάτων!
Η εκ των ιδιοκτητών κ. Γεωργία Λάμπρου κατήγγειλε την αυθαιρεσία και από το 2001 έχουν εκδοθεί διάφορες δικαστικές αποφάσεις (πχ 381/2001, 221/2021) που διατάσσουν τον παρανομούντα να αποδώσει τον καταληφθέντα χώρο σε κοινή χρήση.
Όπως είναι φυσικό η απόδοση δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.

Οι αντιφάσεις

Ο κ. Κοσμάς όμως, που και στα δικαστήρια παραδέχτηκε ότι κατέλαβε κοινόχρηστο χώρο, αρνείται να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, είτε με προσφυγές και ανακοπές που απορρίπτονται είτε με αιτήσεις για νομιμοποίηση του αυθαιρέτου.
Μία απόφαση νομιμοποίησης από την Πολεοδομία του Δήμου ανακλήθηκε και επανήλθε με άλλη αίτηση στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) της Περιφέρειας, το οποίο την έκανε δεκτή- και την οποία όντως δε γνωρίζαμε- αλλά η δικαστική απόφαση υπερισχύει κάθε άλλης.
Για αυτό ζητήθηκε η ανάκληση της απόφασης, ενώ ο κ. Κοσμάς είναι εκ νέου κατηγορούμενος για ψευδή δήλωση (ότι δήθεν υπήρξε η συναίνεση όλων για τις παρανομίες του), με την εκδίκαση στις 30 Νοεμβρίου να αναβάλλεται για τον Μάιο, επειδή ασθένησε από ισχιαλγία.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε έγγραφο της Πολεοδομίας του Δήμου τονίζεται ότι για να «νομιμοποιηθεί» η αυθαίρετη κατασκευή θα έπρεπε να υπάρχει η συναίνεση όλων των ιδιοκτητών.
Όπως αποδεικνύεται δεν υπήρξε και εκφράζονται απορίες για την απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων της Περιφέρειας, δεδομένης και της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Σαφής απόφαση

APOFASI GIA KOSMAΌπως θα δείτε στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο κ. Κοσμάς, δεν αρνείται ότι παρανόμησε. Λέει ότι έκτοτε παρήλθε εικοσαετία και πως προέβη σε νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας του.
Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι παρανόμησε.
Επικαλείται αοριστία της απόφασης, προφανώς ως προς το τι και πως να αποκαταστήσει, και πως για αυτό το λόγο δεν εκτελούνταν η δικαστική απόφαση από τους δικαστικούς επιμελητές- το ίδιο είπε και ο Σύλλογός τους με έγγραφό του.
Όμως η 221/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων λέει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει καμιά αοριστία και πως καμιά σύγχυση δεν προκαλείται από προηγούμενη απόφαση και για αυτό είχε εκδοθεί η 822/2006 απορριπτική απόφαση του ίδιου δικαστηρίου αίτησης αναστολής εκτέλεσης από τον κ. Κοσμά.
Μάλιστα δε η ίδια απόφαση (221/2021, στην οποία αποφεύγει να αναφερθεί) απορρίπτει τους ισχυρισμούς του, ότι αν αποκαταστήσει την τάξη θα υποστεί οικονομικές ζημιές, επισημαίνοντας πως ...«αυτές είναι απότοκες αποκλειστικά και μόνο των δικών του επιλογών και ενεργειών»!
Εν τω μεταξύ αυτοδιαψεύδεται αφού από τη μιά λέει ότι δεν ενοχλείται κανένας από τους της πολυκατοικίας, και από την άλλη ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδιοκτητών, με μία όμως εξ αυτών να διαφωνεί και να ταλαιπωρείται επί είκοσι χρόνια!

...Και Πρόεδρος!

Τίποτε το ψευδές και συκοφαντικό λοιπόν στο ρεπορτάζ, ούτε αμφισβητήθηκε η προσφορά του δημοτικού συμβούλου στα Κοινά, ενώ τονίζονταν ότι πρόκειται περί εξαίρετου συμπολίτη.
Εκείνος όμως «συλλαμβάνεται» ψευδόμενος ότι δήθεν δεν είχε ως αντιδήμαρχος από το 2004 έως τον Ιανουάριο του 2008, καμιά σχέση με την Πολεοδομία!
Στον κ. Κοσμά είχε δοθεί η αρμοδιότητα (και) της Πολεοδομίας και ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Αυθαιρέτων!
REPORTAZ GIA KOSMA



Μάλιστα δε τον Αύγουστο του 2006 ανέκυψε μέγα θέμα (και με εκτενή ρεπορτάζ σε εφημερίδες, όπως αυτό του «Ηπειρωτικού Αγώνα» στις 26/8/2006), όταν η Επιτροπή Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών (Πρόεδρός της ο κ. Κοσμάς- αλλά απόντος αυτού), με έγγραφό της προς τον τότε δήμαρχο κ. Νίκο Γκόντα, ζητούσε τη σύσταση συνεργείου για να κατεδαφίσει την αυθαίρετη κατασκευή του ...Προέδρου της!

Η αλήθεια

Δε χρειάζεται να ανατρέξουμε τώρα σε άλλα στοιχεία του αρχείου μας, αποδεικτικά των αρμοδιοτήτων του, αλλά αν επιμείνει θα το κάνουμε, με τον τότε δήμαρχο κ. Νίκο Γκόντα να επιβεβαιώνει φυσικά την ανάθεση της αρμοδιότητας.
Όπως προκύπτει λοιπόν από τα στοιχεία, ουδεμία πρόθεση συκοφάντησης, διαπόμπευσης και σπίλωσης, όπως διατείνεται, δεν υπάρχει.
Το ρεπορτάζ περιέγραφε την πραγματικότητα, χωρίς χαρακτηρισμούς, με σεβασμό στα γεγονότα και στον δημοτικό σύμβουλο, κάτι που δεν κάνει εκείνος με το εξώδικό του.
Ούτε βεβαίως πουθενά δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι εκείνος επηρεάζει τους δικαστικούς επιμελητές να μην εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση, σε μιά απέλπιδα προσπάθεια να στρέψει τον μοχθούντα κλάδο των Δικαστικών Επιμελητών εναντίον μας.
Επισημαίνονταν μόνο ότι ... «Προφανώς ο κ. Κοσμάς έχει τη δυνατότητα ως δημοτικός σύμβουλος και επιφανής πολίτης των Ιωαννίνων να αποτρέπει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, προσβλέποντας στην παραγραφή της υπόθεσης...».

Ζητά τα ρέστα;

Είναι όμως εξοργιστικό που λέει ότι ...«δεν είχατε κανένα λόγο να αναρτήσετε κείμενο με τέτοιο περιεχόμενο» (!) και σε άλλο σημείο του εξωδίκου να απορεί που η εφημερίδα ασχολήθηκε με μιά αστικής φύσης υπόθεση!
Ότι ένας δημοτικός σύμβουλος, ταγμένος να υπηρετεί τη νομιμότητα παρανομεί και ως αντιδήμαρχος- Πρόεδρος της Επιτροπής Αυθαιρέτων ...αυθαιρετεί (πάλι ταγμένος να καταπολεμά τα αυθαίρετα), φαίνεται ότι δε σημαίνει τίποτε για τον κ.Κοσμά!
Ούτε που διακηρύττει πως παρανόμησε μεν, αλλά ...νομιμοποίησε την παρανομία, με το αδίκημα να παραγράφεται οσονούπω, ότι παρά ταύτα δε φταίει αυτός αλλά ο πολίτης (μιά γυναίκα εν προκειμένω που ταλαιπωρείται με δικονομικά τερτίπια επί είκοσι χρόνια) που τον κατήγγειλε, ο δημοσιογράφος και η εφημερίδα που περιέγραψαν τα γεγονότα!!!

Να τι θέλει...

Μετά ταύτα ο κ.Κοσμάς μας ζητά να δεχτούμε να επανορθώσουμε με το κείμενο που ακολουθεί και που απορρίπτεται κατηγορηματικά:
Exodiko Kosma 2
Exodiko Kosma 1


















Δημοσιεύθηκε στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ στις 07/12/21

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version