stoTapsi

A+ A A-
kaxrimanisΣτο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσει εκ νέου την προσεχή Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που κατηγορείται ότι δε δήλωσε στο πόθεν έσχες 900.000 ευρώ.

Γι' αυτήν την "ανακρίβεια" στο πόθεν έσχες ο κ. Καχριμάνης είχε πει, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ότι ξέχασε να δηλώσει τα χρήματα τα οποία ήταν κατατεθειμένα σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό μαζί με τη σύζυγό του.

Προέρχονταν, είπε, είτε από δάνειο για να φτιάξει τον "αμαρτωλό" ξενώνα επί της οδού Τοσίτσα 31 στα Γιάννενα, αλλά η επένδυση δεν προχώρησε, και πως θα επέστρεφε τα χρήματα στην τράπεζα, ενώ για άλλα ποσά είπε ότι ήταν από συντάξεις γονιών και πεθερικών και δώρο του κουμπάρου του από την Αμερική στο γιό του τον οποίο είχε βαφτίσει.

Δεν έδωσε όμως καμιά εξήγηση για το πώς κατάφερε και εκταμίευσε ολόκληρο το ποσό της δανειοδότησης χωρίς να προχωρήσουν οι εργασίες, ούτε για ποιο λόγο είχε γίνει η κατάθεση σε κλειστό λογαριασμό και δεν επιστράφηκαν αμέσως τα χρήματα ούτε τι έγινε με την επιχορήγηση από το αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Περιφερειάρχης Ηπείρου "ξεχνά" να δηλώσει περιουσιακά στοιχεία στο πόθεν έσχες, αφού και στο παρελθόν η ασθενής μνήμη του δεν του επέτρεψε να δηλώσει, όταν ήταν νομάρχης, εισοδήματα από εργασίες ως ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος που θα πει ότι ασκούσε
το επάγγελμά του παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται από το νόμο.

Επίσης ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες ότι είναι κάτοχος μετοχών των "Χιονοδρομικών Κέντρων Μετσόβου Α.Ε." και τώρα ξεχνάει να δηλώσει τις 900.000 ευρώ.

Ανεξαρτήτως όμως αν επέστρεψε τα χρήματα στην τράπεζα ή αν τα δήλωσε εκ των υστέρων, το αδίκημα είναι δεδομένο και ελάχιστα περιθώρια ελιγμών θα έχει στην ακροαματική διαδικασία.

Στο θέμα πολλά ερωτηματικά γεννά και η απουσία φορολογικού ελέγχου και η επιβολή κυρώσεων γι' αυτήν την... "αφηρημάδα". Σε άλλη περίπτωση θα διατασσόταν αμέσως ξεσκόνισμα της υπόθεσης και οι συνέπειες θα ήταν οδυνηρές.

Τελοσπάντων, θα αναμένουμε τη δίκη της Τρίτης, αν γίνει και δε ζητήσει δεύτερη αναβολή ο κ. Καχριμάνης, διότι το γενικότερο κλίμα δεν είναι και τόσο θετικό για τέτοια ζητήματα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ








twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr