stoTapsi

A+ A A-
KonitsaΔεν υπάρχουν λόγια, δεν υπάρχουν συναισθήματα, δεν υπάρχουν εικόνες για να περιγράψει κάποιος την συγκλονιστική παρουσία και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Κόνιτσας, με τίτλο "« Η Κόνιτσα προβάλλει & προβάλλεται » στο Πολεμικό Μουσείο της Πόλης των Αθηνών από 17 Οκτωβρίου-21 Οκτωβρίου 2015.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στα εγκαίνια της, η ομιλία του Δημάρχου ήταν άκρως συγκινητική. Τα λόγια του, ήταν τα λόγια όλων μας, όλων των απανταχού Κονιτσιωτών που πονάμε τον τόπο μας, που είμαστε υπερήφανοι γι' αυτόν, που κοιμόμαστε και ξυπνάνε με την ανάμνησή του, που τον λαχταράμε.
"Η Κόνιτσα, δεν είναι μόνο το χτες, είναι και το σήμερα και του πρέπει καλύτερη αντιμετώπιση απ' τις εκάστοτε κεντρικές πολιτικές εξουσίες" ήταν το σαφέστατο μήνυμα του Δημάρχου μας, που καταχειροκροτήθηκε απ' όλο το ακροατήριο, ένα πλήθος που γέμισε ασφυκτικά όλο το αμφιθέατρο αλλά και τους χώρους υποδοχής έως και τον εξωτερική είσοδο του Μουσείου.

"Τιμάμε το παρελθόν μας, είμαστε περήφανοι γι αυτό είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας", τόνισε ο κ. Παπασπύρου, συνεχίζοντας:

"Είμαι υπερήφανος, που υπηρετώ τον Δήμο Κόνιτσας, έχουμε χρέος απέναντι σ' αυτόν όλοι μας και βάζουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ένα λιθαράκι για να τον οδηγήσουμε εκεί του αξίζει. Η Κόνιτσα είναι ζωντανή, η Κόνιτσα είναι εδώ, πάντα πρωτοπόρα, πάντα αγωνιζόμενη, για το την ανάδειξη του παρελθόντος της και την προβολή του παρόντος της. 40 Κονιτσιώτες καλλιτέχνες σήμερα δίνουν το στίγμα της εποχής μας, του τόπου μας, του πολιτισμού μας. Χτίζουμε το μέλλον των παιδιών μας, όλοι μας από κοινού, κανένας δεν περισσεύει στις δύσκολες στιγμές που δοκιμάζουν όχι μόνο την επαρχία μας αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία". ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απ' την πλευρά μου, οφείλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Κόνιτσας και όλους τους τους συναρμόδιους φορείς για την άψογη και πρωτοποριακή-μοναδική διοργάνωση και να του ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει, διότι οι καιροί είναι χαλεποί και άνθρωποι σαν αυτόν χρήζουν της στήριξης μας, ως ελάχιστη αναγνώριση του τεράστιου έργου που επωμίστηκε αλλά και αγωνίζεται να κρατήσει την Κόνιτσα όρθια!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί του Νομού μας, Κώστας Τασιούλας και Αντώνης Φούσσας, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο πρώην Αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο Κονιτσιώτης Λευτέρης Οικονόμου, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου κ.α

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΩΤΟΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr