stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
dealΠανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την νέα συμφωνία, που όμως φέρνει επαχθέστερα μέτρα! Σώζουν, λέει, την Ελλάδα, αλλά οι πολίτες της δεν έχουν την ίδια άποψη. Αυτό δεν φαίνεται ουδόλως να τους πτοεί, επιτιθέμενοι κατά παντός έχοντος διαφορετική άποψη, πιστεύοντες ότι είναι οι μόνοι που δήθεν νοιάζονται για τον τόπο και όλοι οι "άλλοι" είναι υπονομευτές και δολιοφθορείς της "εθνικής προσπάθειας"!
Διαπραγματεύτηκαν, επιμένουν, σκληρά όλο αυτόν τον καιρό. Τι ακριβώς, δεν μας λένε οι Αριστεροί... παπαρολόγοι, που τελικώς υπογράφουν περιχαρείς όσα τους υπαγορεύουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, τους οποίους βάπτισαν... "θεσμούς"! Θεσμοί οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων; Είναι θεσμικά όργανα οι υπάλληλοί τους, που υποκλίνονται μπροστά τους υπουργοί, μέχρι και ο πρωθυπουργός;

Έτσι σε λίγες ημέρες οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα του τετάρτου μνημονίου, που θα τεθούν σε εφαρμογή με ένα άρθρο και με ένα νόμο, αντί να καταργήσουν ακριβώς έτσι δανειακή σύμβαση και μνημονιακούς νόμους, όπως είχαν υποσχεθεί! Φυσικά και θα τα ψηφίσουν οι μέχρι πρότινος "ανατροπείς" και νυν... Μερκελιστές, υμνητές του Δ' Ράίχ!

Τα πάντα για την διατήρηση της εξουσίας! Γι' αυτό και συνεχίζουν την τακτική των διορισμών "παιδιών τους", σε καίριες θέσεις Δημοσίου. Συμπεριφέρονται ως να θεωρούν το κράτος... λάφυρο και εντελώς προσωπική τους υπόθεση! Ένα κράτος - ληστής, που ρουφάει άπληστα τα πάντα, τους κόπους μιας ζωής, μαζί και τα όνειρα των νέων, τους οποίους εμπαίζουν κατά τρόπο αναίσχυντο.

Αδιαφορούν αν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πένεται. Το "δεν πληρώνω", τώρα κοστίζει ακριβά. Κατασχέσεις, ποινικές διώξεις, διασυρμό! Το κράτος της νεο- Σταλινικής Αριστεράς, που χτίζεται με την βοήθεια του κ. Καμμένου, δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Εν ονόματι της δήθεν σωτηρίας της χώρας, δεν διστάζουν να διαπομπεύσουν όσους... αντιρρησίες και να τους "κατακρεουργήσουν"!

Παρά ταύτα οι πολίτες ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!
Όχι διότι "βλέπουν την πρόοδο", όπως με περισσή δόση αυταρέσκειας και αναίδειας είπε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας , σε συνέντευξή του. Είναι γιατί παρέλυσαν από φόβο και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Επειδή αφελώς πιστεύουν ότι " κάτι θα γίνει" και θα δοθεί τέλος στο μαρτύριο ή ότι μπορεί να... βολευτούν κι εκείνοι!

Θαύματα όμως δεν γίνονται στην πολιτική! Αν επιτύχουμε κάποτε κάτι, θα είναι διότι θα σηκωθούμε από τους καναπέδες και θα ανατρέψουμε τις καταστρεπτικές πολιτικές. Αν εμείς σχίσουμε , στην πράξη, τα μνημόνια και τα προνόμια των ολίγων (και ολίγιστων...), όπως π.χ αυτά των βουλευτών, οι οποίοι και το αφορολόγητο του 75% των εισοδημάτων τους διατηρούν και τα επιδόματα και τον παχυλό μισθό τους!

Αν συνεχίσουμε να ενεργούμε ως υποτακτικοί, τότε σίγουρα δεν υπάρχει προοπτική, όποιο κόμμα κι αν έλθει στην εξουσία! Οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν καταργούνται με... καλόπιστο διάλογο με αυτούς, αλλά διαπραγμάτευση με τους δικούς μας όρους και δυνατότητες!

Αλλιώς να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, μαζί και το σαθρό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που άρχεται από την Γερμανική οικονομική αλαζονεία. Μια κι έξω, όμως! Να τελειώνουμε, διότι αυτή η ζωή - και η επόμενη των πενήντα χρόνων- δεν αντέχεται και την ολιγωρία μας θα την πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας πολύ ακριβά...

(Πρωινός Λόγος 10/05/17)
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr