stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Elisaf SorosΤΟ εμπεδώσαμε, «μένουμε σπίτι» λόγω της πανδημίας του κορωνοιού! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε τουλάχιστον του δικαιώματος της άσκησης κριτικής. Διότι έχουμε την αίσθηση ότι λαμβάνονται αποφάσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, όσο οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν. Το ξαναλέμε, στηρίζουμε τον αγώνα για την προστασία της δημόσιας Υγείας, κρίνουμε αποφάσεις και ενέργειες όποιων ανθρώπων της εξουσίας.

ΑΥΤΕΣ τις ημέρες είχαμε και στην Ήπειρο γεγονότα. Ξεχωρίσαμε ένα, που παρά τη σοβαρότητά του δεν έτυχε της δημοσιότητας που έπρεπε. Κι όμως είναι ενδεικτικό μιάς νοσηρής νοοτροπίας ανθρώπων που ηγούνται της τοπικής κοινωνίας. Οι ενέργειες των οποίων επιβάλλεται να είναι εναρμονισμένες με τη γενική περί δικαίου αντίληψη. Την οποία συνήθως αγνοούν επιδεικτικώς, βυθισμένοι στην αλαζονεία τους και στην αυταρέσκεια της ισχύος που τους παρέχει η εξουσία!

ΝΑ, πχ ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, είχε τη φαεινή ιδέα να απευθυνθεί σε εν ίδρυμα του γνωστού Τζωρτζ Σόρος και να ζητήσει να κάνει μια δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ, όπως είπε. Οι δημοτικές παρατάξεις υπερψήφισαν την αποδοχή της δωρεάς, χωρίς όμως να ενημερωθούν περί τίνος ακριβώς επρόκειτο. Δεν είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους χορηγίες, αλλά στοιχειώδης υποχρέωση του αιτούντος τη βοήθεια είναι η πλήρης ενημέρωση εκείνων των οποίων ζητά την ψήφιση της ενεργειάς του!

ΣΤΗΝ προκειμένη περίπτωση ο κ. Ελισάφ αγνόησε αυτόν τον δημοκρατικό κανόνα και από ό,τι καταλάβαμε από τις ανακοινώσεις του, θεωρεί δικαίωμά του να επιδίδεται σε επαφές που κρίνει εκείνος, χωρίς τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου! Με τη λεγόμενη «μυστική διπλωματία», εκτιμά πως μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί όσα κρίνει εκείνος απαραίτητα! Και το χειρότερο, να αφήνει να αιωρείται η μομφή του... αντιδραστικού και... αντισημίτη, εναντίον όσων διαφωνούν με τις πρακτικές του!

ΤΟ λέμε διότι διαβάσαμε στο site... "enantiastonantisimitismo”, ένα κατάπτυστο άρθρο (διακινούμενο και από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) που αναπαράχθηκε, με σφοδρή επίθεση κατά των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι διαφώνησαν με το αίτημα του δημάρχου όπως αυτό έγινε και που άσκησαν κριτική στον διεθνή τοκογλύφο Τζωρτζ Σόρος! Ούτε λίγο- ούτε πολύ, τους χαρακτήριζε... αντισημίτες, αντιΕβραίους, σχεδόν ακροδεξιούς! Δηλαδή, όποιος επικρίνει τον κ. Σόρος, είναι καταδικαστέος, πολύ δε περισσότερο τον κ. Ελισάφ!

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ να μην επιτρέψει ο δήμαρχος των Ιωαννίνων τέτοιες - επιεικώς - ...παρεκτροπές, έστω κι αν εκλαμβάνονται ότι του παρέχουν προστασία και υπηρεσίες. Δεν το έκανε! Ούτε παρενέβη ώστε να μετριάσει τις εντυπώσεις από το εκφοβιστικό άρθρο, διότι περί αυτού επρόκειτο, αφού κατάτεινε στην αποτροπή κριτικής στο πρόσωπο του δημάρχου, ο οποίος ακόμη - καίτοι πέρασαν οκτώ μήνες από την εκλογή του - προβάλλει την Εβραϊκή του καταγωγή, ως να αμφισβητείται!

ΔΕΝ επικρίνεται για την καταγωγή και το θρήσκευμά του ο κ. Ελισάφ! Αλλά για τα λάθη και τις παραλείψεις του και των συνεργατών του. Αν πιστεύει ότι προτάσσοντάς τα ορθώνει τείχος... προστασίας του και παράλληλα θα... στιγματίζει άλλους, ώστε να μην υψώνεται φωνή διαμαρτυρίας, διαπράττει μέγα λάθος, που από την αρχή της θητείας του είχαμε ευχηθεί να αποφύγει! Άλλωστε είναι έξω από κάθε λογική να αντιμετωπίζονται οι πολίτες ως δυνάμει... αντισημίτες, όταν μάλιστα τον εξέλεξαν δήμαρχο!

ΑΣ ξεφύγει ο δήμαρχος από αυτό το σύνδρομο που τον κατατρύχει. Διαπρεπής καθηγητής ιατρικής είναι, θα γνωρίζει τον τρόπο. Ως τότε, όμως, ας δώσει εντολή να απολυμανθούν οι κάδοι των σκουπιδιών, που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια Υγεία. Πέρασαν χρόνια αφ ότου έγινε για τελευταία φορά απολύμανση και οι κάδοι έχουν μεταβληθεί σε εστίες μόλυνσης, πολύ δε περισσότερο τώρα με την πανδημία του κορωνοιού! Αυτόν τον καιρό άλλωστε δεν κάνει και τίποτε, εκτός από το να... "μαλώνει" την αντιπολίτευση...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version