stoTapsi

A+ A A-
Άλλη μία χαμένη δικαστική μάχη για τον καταγγελιομανή δήμαρχο Ιωαννίνων

makopoulosΟ Νίκος Μακόπουλος με ανακοίνωσή του αναφέρει: "Με πρόσφατη απόφαση του, το VII τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι ύστερα από 10 χρόνια δικαστικής προσωπικής μου περιπέτειας, οδηγήθηκε σε απαλλακτική απόφαση σχετική με την εξόφληση του εντάλματος που αφορούσε την ασφαλτόστρωση του παραλιμνίου δρόμου  επί δημαρχίας Φ. Φίλιου, ο οποίος είχε κατασκευαστεί με εντολή του αείμνηστου Σάββα Νικολάτου, τότε Αντιδημάρχου, δικαιώνοντας

πλήρως την απόφασή μου για την εξόφληση του εντάλματος. 
Μια υποχρέωση της τότε Δημοτικής αρχής, η οποία νομικά είχε τακτοποιηθεί το 2003, παραπέμφθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από παρεμβάσεις και παροτρύνσεις του κ. Φ. Φίλιου ζητώντας με δημόσιες δηλώσεις  τις παραιτήσεις του τότε Δημάρχου κ. Ν. Γκόντα και τη δική μου, ως αρμοδίου Αντιδήμαρχου των Οικονομικών.
Η δικαίωση αυτή,  δεν έχει να κάνει πρωτίστως με το γεγονός της απαλλαγής αλλά κυρίως με το γεγονός ότι στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ρητά ότι «ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Ιωαννίνων εσφαλμένως ήσκησε την αρμοδιότητά του για κατά προτεραιότητα ειδικό κατασταλτικό έλεγχο της δαπάνης κατά παράβαση του άρθρου 236 παρ. 4 του Π.Δ. 410/95 υπερβάλλοντας τα όρια ελέγχου που τίθενται από τις διατάξεις αυτής».
Το ερώτημα πλέον που πλανάται είναι  αν ο «θεματοφύλακας» της ηθικής και πολιτικής τάξης, ο άνθρωπος που  «άδειασε» τον αείμνηστο Αντιδήμαρχο Σάββα Νικολάτο,  αυτός που για να αποφύγει σήμερα τη μέγγενη της δικαιοσύνης για το έλλειμμα του 1.3 εκ. ευρώ κατασκευάζει ενόχους μεταξύ αυτών και συνεργάτες του, δικαιούται να μένει στη θέση του Δημάρχου και να σφυρίζει αδιάφορα. Είμαι βέβαιος ότι στο ερώτημα θα απαντήσει σύντομα και ο λαός και η δικαιοσύνη."

 

Η δημοτική αρχή, που δεν μπορεί να "χωνέψει" με τίποτα ότι έχασε ακόμα μια δικαστική μάχη, απαντά ως εξής: 

"Οι εμπλοκές του πρώην αντιδημάρχου και πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Μακόπουλου με το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα υπήρχαν, αν είχε ακολουθήσει την διαδικασία που είχε προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Τα σχόλια που κάνει στη σημερινή του δήλωση, είναι το αποτέλεσμα της επανασύνδεσής του με τον κ. Γκόντα. Έτσι αναμασούν τα μόνιμα μοτίβα της εναπομείνασας μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.
Το δίδυμο Νίκου Γκόντα- Νίκου Μακόπουλου, είναι αυτό που οδήγησε το Δήμο και τη ΔΕΥΑΙ στο οικονομικό χάος.
Ποιος δεν θυμάται ακόμη την πρότασή τους για είσοδο της ΔΕΥΑΙ στο χρηματιστήριο!
Εάν ο κ. Μακόπουλος θέλει να επανέλθει στην πολιτική τοπική σκηνή, ας διατυπώσει δημόσια τις απόψεις του, για τον τρόπο που μπορεί να διορθωθεί η καταστροφή που άφησε στο Δήμο ο ίδιος και η παράταξή του."

 

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr