stoTapsi

A+ A A-
Μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης μας...
tourkos proxenosΗ αποκάλυψη της προκλητικής και απαράδεκτης δήλωσης του Τούρκου Προξένου στη Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Ιωαννίνων προκάλεσε τις δικαιολογημένα οργισμένες αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών.
ο κ. Μπιλτεκίν, που ήρθε στα Γιάννινα προσκεκλημένος του δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα για να συζητήσουν για ενδεχόμενη τουριστική συνεργασία, χαρακτήρισε τα πεντακόσια χρόνια τουρκοκρατίας ως PAX OTHOMANA, τουρκική εκεχειρία και περίοδο ειρήνης!
Ο κ. Μπέγκας δεν αντέδρασε ως όφειλε και δυστυχώς συνεχίζει να σιωπά, όπως δεν βγάζουν τσιμουδιά Περιφερειάρχης, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων κτλ, παράγοντες και παραγοντίσκοι, επιδεικνύοντας μια απίστευτα ψοφοδεή στάση που δεν μας τιμά.
Παρατηρείται δηλαδή ένα είδος "ομερτά", αλλά η οργή των πολιτών στρέφεται κυρίως κατά της δημοτικής αρχής η οποία ανέχτηκε τη βαρύτατη προσβολή, πολύ δε περισσότερο που αυτή εξεστομίστηκε από τον θρασύ Τούρκο διπλωμάτη στο δημαρχείο μιας ιστορικής πόλης, η οποία αποτέλεσε θέατρο πολύνεκρων πολεμικών αναμετρήσεων με τους κατακτητές.
Δεν είμαστε αντίθετοι με την προσπάθεια για καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία και το λαό της, αλλά δεν προτιθέμεθα να μεταβληθούμε (εν ονόματι της αφελούς προσδοκίας για Τούρκους τουρίστες στα Γιάννινα και την Ήπειρο) σε Τουρκολάτρες και αμνήμονες.
Τότε μη σώσουν να έλθουν αν είναι να μας εξευτελίζουν. Η τουρκολαγνεία που επιδεικνύει η βυθισμένη σε μια κατάσταση ευδαίμονος αμεριμνησίας Δημοτική Αρχή, επιτρέπει την επίδειξη απίστευτου θράσους από εκείνους που δεν μπόρεσαν ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι ηττήθηκαν από τους Έλληνες, που δε... σεβάστηκαν την... "ειρηνική περίοδο των 500 ετών"
Και για να τελειώνουμε: ο Τούρκος πρόξενος κ. Μπιλτεκίν θα έπρεπε και να είχε κηρυχτεί ως ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ήπειρο, τα Γιάννινα, αν ο δήμαρχος κ. Μπέγκας και οι συνεργάτες του είχαν τα "κότσια". Ή μήπως να ζητήσουμε συγνώμη από τους Τούρκους που τους διώξαμε και να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα μας προσέφεραν;
Μάλλον "μας είδαν αλευρωμένους και μας πέρασαν για μυλωνάδες" όπως λέει ο λαός μας, δηλαδή βλέπουν ότι η ηγεσία μας εν γένει είναι αδύναμη και ενδοτική οπότε...

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr