stoTapsi

A+ A A-
MHTROPOLITHSΦουντώνουν οι διαμαρτυρίες κατά του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ. Μάξιμου, για την τακτική που ακολουθεί και η οποία τον αποξενώνει από την κοινωνία.
Χωρίς να δίνει εξηγήσεις απολύει εργαζόμενους από το γηροκομείο, τα αγαθοεργά καταστήματα και τη μητρόπολη, γεγονός που δεν προκαλεί μόνο την αντίδραση του εργατικού κινήματος αλλά και πολλών Γιαννιωτών.
Ο κ. Μάξιμος, που στον ένα χρόνο από την ενθρόνισή του δεν έχει επιδείξει έργο που θα τον καταξίωνε και θα τον ενσωμάτωνε στη γιαννιώτικη κοινωνία, μίλησε προχθές για την αναγκαιότητα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι συμβάλλουν και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας, ενώ ομιλεί συχνά και για την ανεργία που μαστίζει τη χώρα.

Οι λόγοι του όμως έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πράξεις του, οι οποίες μόνο ευαισθησία δε δείχνουν, αφού έφτασε στο σημείο να απολύσει και μία εργαζόμενη στο γηροκομείο, η οποία υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια.

Η άτυχη γυναίκα είχε ζητήσει να μην εργάζεται τη νύχτα αλλά την ημέρα λόγω της ασθένειάς της και αυτός ήταν επαρκής λόγος για το Μητροπολίτη να τη στείλει στο σπίτι της άνεργη και άρρωστη.

Είχαν προηγηθεί κι άλλες απολύσεις από το ίδρυμα, τη μητρόπολη και τα αγαθοεργά στέλνοντας στις ουρές της ανεργίας και της απόγνωσης νέους και μεσήλικες, μια ενέργεια εν μέσω αυτής της φοβερής κρίσης που μπορεί να χαρακτηριστεί ως απίστευτη αναισθησία και κοινωνική αναλγησία.

Ελπίζω να μην επικαλεστεί ο σεβασμιώτατος οικονομική δυσχέρεια, διότι η περιουσία των αγαθοεργών καταστημάτων και της μητρόπολης είναι τεράστια, η μεγαλύτερη στη χώρα.

Όμως, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τα της μητρόπολης, ο 47χρονος Μητροπολίτης έχει εγκλωβιστεί σε έναν περίγυρο παρατρεχάμενων που τον οδηγούν από το κακό στο χειρότερο, όταν ο ερχομός του είχε τροφοδοτήσει τους πιστούς με ελπίδες για αλλαγές στο "καθεστώς Θεόκλητου", για να διαψευστούν πολύ νωρίς.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr