stoTapsi

Πέτρος Σεπετάς: "Είμαστε σε όλα εντάξει"
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
nera2Στα "μαχαίρια" Δήμοι και εταιρίες εμφιάλωσης και εμπορίας νερού... Η επιβολή προστίμου από τον Δήμο Ιωαννιτών στον "ΒΙΚΟ" και "ΖΑΓΟΡΙ", με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν άδεια εμπορίας από τις υπηρεσίες του, φέρει στο προσκήνιο μια άλλη υπόθεση, του Δήμου Πωγωνίου. 
Μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές της "εμπλοκής", δηλ. τον δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων. Καψάλη, τον κ. Πέτρο Σεπετά (Πρόεδρο της εταιρείας "ΒΙΚΟΣ") και τον κ. Γιάννη Ντόντη, ο οποίος ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης τότε, κατέθεσε μήνυση κατά του δημάρχου για παράβαση καθήκοντος.  
Αφορούσε την μη είσπραξη, επί σειρά ετών, από την εταιρία "ΒΙΚΟΣ", όσων δικαιούται ο Δήμος Πωγωνίου, από την διακίνηση - πώληση προϊόντων, από μια μονάδα του "ΒΙΚΟΥ" που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου. Μετά ταύτα ο δήμαρχος έσπευσε να βεβαιώσει τα οφειλόμενα, με την εταιρία να επικαλείται πρόβλημα στο διπλογραφικό σύστημα, σύμφωνα με πηγές του Δήμου, καταβάλλοντας όμως περί τις 650.000 ευρώ.

Το θέμα, όπως προκύπτει από την καταγγελία του κ. Ντόντη, έχει σχέση με την απουσία ελέγχου από πλευράς Δήμου των στοιχείων της εταιρίας - με δική του ευθύνη - με τους οικονομικούς εισαγγελείς και Υπουργείο Οικονομικών, να διατάσσουν οικονομικό έλεγχο στον Δήμο, ο οποίος και συνεχίζεται, όπως και η διαδικασία ποινικής δίωξης του δημάρχου. 

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της εταιρείας και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πέτρο Σεπετά ο οποίος μας είπε ότι η εταιρεία του είναι απολύτως εντάξει στις υποχρεώσεις της αλλά επειδή είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες ελέγχου στον Δήμο Πωγωνίου δεν θα ήθελε προς το παρόν να κάνει άλλη δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιωάννης Σώτος, εκ των συνεργατών τότε του κ. Ντόντη, αρνήθηκε όπως μας είπε, παρά τα αντιθέτως θρυλλούμενα, να καταθέσει όταν κλήθηκε από τους οικονομικούς ελεγκτές, επικαλούμενος την διευθυντική του θέση στην ανταγωνιστική εταιρεία "ΖΑΓΟΡΙ".

Έτσι έχουν τα πράγματα στο μέτωπο Δήμου Πωγωνίου και ΒΙΚΟΥ με το Βασιλικό Διάταγμα του 1958 περί άδειας για την εμπορεία νερού για τον Δήμο να προκύπτει στη διάρκεια των ελέγχων.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version