stoTapsi

Σιγή ιχθύος από τους συνδικαλιστές της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Eggrafo gia Makario TzoufiΠέντε χρόνια (!) περίμεναν επτά συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων να διαβιβαστούν οι φάκελοί τους στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για να πάρουν κι αυτοί 32.000- 40.000 ευρώ, ως οικειοθελώς αποχωρήσαντες, όπως ο σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μερόπη Τζουφη (φωτ. το έγγραφο της οικονομικής Υπηρεσίας τον Νοέμβριο του 2016, τον ίδιο καιρό που ο κ. Μακάριος "ταχτοποιούνταν").
Για αυτούς οι συνδικαλιστές δεν έκαναν καμία διαμαρτυρία, όπως έσπευσαν στην περίπτωση του βουλευτικού συζύγου κ. Ευάγγελου Μακαρίου, τον οποίο δήθεν στοχοποιήσαμε και αδικήσαμε.
Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι... ατύχησαν! Διότι, όταν εστάλησαν τον περασμένο Αύγουστο, ο Επίτροπος δεν ενέκρινε τα σχετικά εντάλματα, με το αιτιολογικό ότι επρόκειτο για συνταξιοδότηση, πήραν για αυτό 15.000 ευρώ που δικαιούνταν και δεν γίνεται να τους καταβληθούν και τα ποσά που ζητούν ως... οικειοθελώς αποχωρήσαντες.
Δηλαδή, μόνο ο σύζυγος της βουλευτού είχε αυτό το... προνόμιο, αφού εισέπραξε και για συνταξιοδότηση και για... οικειοθελή αποχώρηση, γεγονός που πρέπει να εξηγήσει ο Επίτροπος και το ζεύγος Μακαρίου - Τζούφη, που διαμαρτύρονταν με εξώδικο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι υπάλληλοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια, δεν δικαιώθηκαν για τον ίδιο λόγο που απορρίφθηκε το αίτημα των επτά που προαναφέραμε.
Το θέμα προσλαμβάνει μορφή σκανδάλου, το οποίο οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προτού οδηγηθούν όλοι μαζί στην Δικαιοσύνη.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version