stoTapsi

A+ A A-
Σκορπίζονται τα χρήματα των δημοτών σε μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Mpegas 3ΟΙ πομπώδεις και διθυραμβικές ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων περί νοικοκυρέματος των οικονομικών και της... ευταξίας, είναι απλώς παραμύθια για αφελείς. Πρόκειται για παραπλάνηση της Κοινής Γνώμης και πολιτικώς ανέντιμη μετάθεση όλων των ευθυνών στους... "προηγούμενους", εμπαίζοντας και την ΠΕΔΜΕΔΕ που κατήγγειλε τις απευθείας αναθέσεις.
ΔΕΝ γνωρίζουμε πως εννοεί ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας την... "αποκατάσταση της τάξης" στον Δήμο, αλλά τα γεγονότα τον διαψεύδουν, που θα πει πως μάλλον δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει , ούτε όμως και τι ακριβώς κάνει εκείνος. Αλλιώς δεν θα μιλούσε με τόση έπαρση, ως να επέτυχε όντως κάτι σημαντικό .
ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ πολλά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά απέφυγαν επιμελώς να πουν ότι δια της υπογραφής του δημάρχου, δόθηκαν μόνο σε δεκαπέντε μήνες 75 έργα με απευθείας ανάθεση, συνολικού ποσού άνω των 815.000 ευρώ, με μηδενική σε πολλά έκπτωση!
ΑΥΤΟ εννοούσε ο κ. Μπέγκας όταν έλεγε ότι νοικοκύρεψε τον Δήμο; Και δεν χρειάζεται να επιχειρήσει να μας διαψεύσει, διότι οι αναρτήσεις στην "Διαύγεια" δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοια τερτίπια, με προφανή την ζημία του Δήμου, ημών όλων δηλαδή!
ΕΧΕΙ, όμως, σημασία το πως δόθηκαν αυτά τα έργα και για ποιό, υποτίθεται, λόγο. Ο δήμαρχος επικαλέστηκε... έκτακτες ανάγκες και ακολούθησε την διαδικασία του... κατεπείγοντος!
Ποιά ήταν η έκτακτη ανάγκη, εναπόκειται στο κ. Μπέγκα να εξηγήσει, όπως έχει υποχρέωση να πράξει, για την ενημέρωση των Γιαννιωτών.
ΓΙΑ να μην έχει, πάντως, κανείς αμφιβολία περί των προθέσεων του δημάρχου, θέτουμε στην κρίση των αναγνωστών την τελευταία απόφασή του στις 16 Νοεμβρίου, για την απευθείας ανάθεση σε εταιρία της Κορίνθου, την... "συντήρηση του καινοτόμου συστήματος εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων και βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων"!
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ βαρύγδουπο , αλλά προφανώς πρόκειται για την συντήρηση του συστήματος ανακύκλωσης, με το ποσό να φτάνει στις 24.704,15 ευρώ με τον Φ.Π.Α , με πρόσκληση μόνο της συγκεκριμένης εταιρίας! Για ποιόν λόγο άραγε απηύθυναν πρόσκληση μόνο σε μια εταιρία και δεν έκαναν ανοιχτό διαγωνισμό, έτσι ώστε να επιτευχθεί και καλύτερο αποτέλεσμα;
Η ΙΔΙΑ "βιομηχανία" απευθείας αναθέσεων λειτουργεί στους Οργανισμούς του Δήμου και στην ΔΕΥΑΙ (με ζημιές 1.582.273,02 ευρώ στη χρήση του 2016!), όπου οι... φιλικές και συναδελφικές εξυπηρετήσεις έχουν αναχθεί σε επιστήμη, σίγουρα με τις ευλογίες του δημάρχου, ο οποίος άλλωστε φρόντισε να μισθοδοτούνται σχεδόν όλοι οι συνεργάτες του, με κάποιους περισσότερο ευνοουμένους.
ΓΙΑ το γίνεται εκεί θα τα πούμε άλλη φορά, αλλά προς το παρόν σημειώνουμε ότι όλα αυτά και πολλά άλλα δεν συνιστούν χρηστή διοίκηση, αλλά "ανήθικη" , που ίσως οδηγήσει όλους τους εμπλεκόμενους στη Δικαιοσύνη. Άλλωστε δεν πρόκειται για χρήματα δικά τους, αλλά των δημοτών που πληρώνουν πολύ ακριβά την μικροπολιτική της πλέον ανίκανης Δημοτικής Αρχής.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr