stoTapsi

A+ A A-
Ο κόσμος πεινάει, αλλά στην Περιφέρεια χρήματα υπάρχουν...
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Kalogianni Kanaria Nisia 2Ο κόσμος δυσκολεύεται να ζήσει, αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου εγκρίνει ένα πενθήμερο ταξίδι στον τουριστικό προορισμό... Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων, για την αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τον ειδικό συνεργάτη της κ. Γρηγόριο Βαγγελίδη, από 8 έως 13 Ιουλίου!
Η ανάρτηση στη "Διαυγεια", με ΑΔΑ ΩΠ7Ι7Λ9- 21Φ, είναι σαφής, όπως μπορείτε να δείτε. Η οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, παρόντος του προέδρου της κ. Αλέξ. Καχριμάνη, ενέκρινε δαπάνη 3.520 ευρώ για το ταξίδι των δύο, σύμφωνα με την εισήγηση της κ. Καλογιάννη.
tatianna kalogianni 2Το ποσό αναφέρεται σε δαπάνες για αεροπορικά εισιτήρια, μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς, ξενοδοχείο και (φυσικά!) ημερήσια αποζημίωση 340 ευρώ ο καθένας τους !
Γιατί θα πάνε σε αυτό το... αφόρητα κουραστικό ταξίδι;
Για συμμετάσχουν, λέει,... "στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου RESOR- Soupporting energy efficiency and renewable energy in European islands and remote regions" , του προγράμματος ΙΝΤΕRREG EUROPE", καθώς και στη... διμερή συνάντηση ανάμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας των Καναρίων Νήσων!
Καταλάβατε , υποθέτουμε, πόσο... σημαντικά για την προκοπή της Ηπείρου είναι όλα αυτά και πόσο πολύ θα αλλάξουν τη ζωή μας, οπότε... χαλάλι τα έξοδα και η ημερήσια αποζημίωσή τους , αυτών των δύο εκλεκτών στελεχών της Περιφέρειας .
Kalogianni Kanaria nisia 1Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κκ Καχριμάνης, Σιαράβας, Κατέρης, Καττής, Καραμπίνας, Πότσης και Ζάψας συμφώνησαν, απουσιαζόντος του κ. Ν. Ζήκου.
Διαφώνησε ο κ.Κων. Κωτσαντής, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τέτοιες δαπάνες δεν έχουν σχέση ή έστω ελάχιστη , με τις βασικές ανάγκες των φορολογουμένων και πως εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να γίνεται απολογισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα αποτελέσματα τέτοιων ταξιδιών, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, όπως επισήμανε.
Έτσι έχουν τα πράγματα και φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισημάνουμε ότι τέτοια εξωτικά μέρη είναι γνώριμα για την κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αφού με την Μ.Κ.Ο "Humanet " δραστηριοποιούνταν, μέχρι πριν από λίγα χρόνια από Κούβα μέχρι Σρι Λάνκα και διάφορες άλλες χώρες. Μια Μ.Κ.Ο που χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 2,5 εκατ . ευρώ για το "ανθρωπιστικό" της έργο, που συζητείται ακόμη ανά το πανελλήνιο....
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr