stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
kaxrimanis 2Αδίκως προστρέχει στη βοήθεια των μετεωρολόγων η Περιφέρεια Ηπείρου, για να λαμβάνει μέτρα για τις καιρικές συνθήκες - πολλές δε φορές ανεπιτυχώς. Κάλλιστα μπορεί να κάνει χρήση του αποτελέσματος της υλοποίησης ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο συμμετείχε το 2011.
Αφορούσε την.... "παραδοσιακή πρόβλεψη του καιρού", δηλαδή με τα περίφημα... "Ημερομήνια", την ερμηνεία του καιρού μέσα από κάποια "σημάδια", ακόμη και συμπεριφορές ζώων!
Όχι, δεν αστειευόμαστε! Αυτό το "έργο" που κόστισε συνολικώς 393.795 ευρώ και για την Περιφέρεια 26.469 ευρώ (με άλλα τόσα επιβαρύνθηκε η Ε.Ε για την υλοποίηση από την Περιφέρεια Ηπείρου), είχε την βαρύγδουπη ονομασία "Ευρωπαϊκό Αγροτικό Ημερολόγιο - European Rulal Almanac", του Ε.Π. Culture!
---------------------
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
----------------------
Kaxrimanis Αγροτικό Ημερολόγιο 1Για αυτό το... πολύ σημαντικό θέμα, συνεδρίασε την 1 Σεπτεμβρίου 2011 η Οικονομική Επιτροπή, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, να αποφασίσει για τον τρόπο που θα μετουσιώσει σε πράξη αυτό το, από κάθε άποψη... αξιόλογο και... αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο υποτίθεται θα προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στους αγρότες και κτηνοτρόφους, που τόσο αγαπά ο κ. Αλέξ. Καχριμάνης.
Συν τοις άλλοις εκρίθη ότι θα συνεισέφερε στη... "διερεύνηση των αξιών της παραδοσιακής ζωής και στη δημιουργία ενός διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών"...
Για όλους αυτούς τους λόγους, ανέθεσαν την παραγωγή... DVD, Posters, logo και τη δημιουργία site, έναντι του ποσού των 9.500 ευρώ σε γνωστό εκδότη περιοδικού και "σχεδιαστή", που τα βάφτισαν ως... "Επικοινωνία, δαπάνες διάδοσης"!
Η Επιτροπή με τον κ. Καχριμάνη, προχώρησε επιπλέον στην πρόσληψη μιας αρχιτέκτονος - ιδιοκτήτη ξενώνος, ως... τεχνικό σύμβουλο έναντι 4.200 ευρώ και μιας πτυχιούχου του τμήματος Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως... ερευνήτριας, έναντι 2.100 ευρω!
----------------------------
....ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
-----------------------------
Kaxrimanis Αγροτικό Ημερολόγιο 2Σε αυτά να προσθέσετε μίσθωση εγκαταστάσεων (πότε και που;), μεταφράσεις, αμοιβές καλλιτεχνών και ομιλητών (ποιοί, πότε;), τοπικές μεταφορές, κόστος αναπαραγωγής και διάφορα άλλα περίεργα, που κόστισαν 3.949 ευρώ , αλλά και 5.050 ευρουλάκια για ένα πενθήμερο ταξίδι στη Γερμανία της υπεύθυνης για το πρόγραμμα υπαλλήλου, των δύο κυριών και ενός αντιπεριφερειάρχη τότε και νυν αντιδημάρχου στο Δήμο Ιωαννιτών!
Πήγαν, λέει, στην πόλη Fehman για να συμμετάσχουν σε... meeting του προγράμματος, από όπου και σίγουρα αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες σχετικώς με την... πρόβλεψη του καιρού!
Με αυτά και άλλα τινά ροκανίστηκαν 53.938 ευρώ, από τα οποία η Περιφέρεια Ηπείρου επιβαρύνθηκε με 26.469 ευρώ, εμείς όλοι δηλαδή (εν μέσω της φοβερής οικονομικής κρίσης), για να εισπράξουν ευνοούμενοι του κ. Καχριμάνη κάποιες χιλιάδες ευρώ και να καλοπερνούν στα ταξιδάκια, τρώγοντας και πίνοντας εις υγείαν ημών όλων των κορόιδων που πληρώνουμε, για να κάνει μικροπολιτική ο Περιφερειάρχης, προφανώς και με πολλά άλλα τέτοια που θα τα δημοσιοποιήσουμε.
-----------------------
ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
------------------------
Και τώρα, ας μας πει κάποιος:
* Με ποιό τρόπο έγινε η... Επικοινωνία και διάδοση του προγράμματος;
* Που είναι τα αποτελέσματα των... ερευνών των δυο κυριών; Τι μπορεί να γνώριζαν από το αντικείμενο που τους ανέθεσαν, μία αρχιτέκτων και μια πτυχιούχος της Σχολής Πλαστικών Τεχνών; Γιατί δεν φώναζαν έναν λαογράφο, που στο κάτω - κάτω κάτι περισσότερο θα γνώριζε;

Αχρείαστοι, όμως, όλοι αυτοί. Ένας παλιός τσοπάνης θα ήταν πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός...

Και κάπως έτσι σκορπίστηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα η Ήπειρος να είναι η πιο φτωχή Περιφέρεια της Ευρώπης, με πρωτιά στην υπανάπτυξη και στην ανεργία...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr