stoTapsi

Επιχειρεί να διαψεύσει τα... αδιάψευστα και εκτίθεται.
Γραφεί ο Κώστας Δ. Καλτσής
Kapsalis KostasΔεν τόλμησε να μας στείλει την απάντησή του ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης στο ρεπορτάζ της 13 Μαΐου, σχετικά με την τακτική των απευθείας αναθέσεων και σε συγγενείς του, τις Ελληνοποιήσεις, την ποινή αργίας που του επιβλήθηκε και περίεργες σχέσεις με εταιρίες.
Επέλεξε να δώσει... μισή απάντηση μέσω της σελίδας "Πωγώνι". Ο κ. Καψάλης για τις αναθέσεις σε ανιψιά του μας λέει ότι ή Αποκεντρωμένη Διοίκηση τις βρήκε νόμιμες! Κούνια που την κούναγε και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που τα ιδία έχει πει και σε πολύ πιο χονδροειδείς παρανομίες!
Θέτουμε υπόψη τους ότι η Οδηγία της Ε.Ε άρθ.23/ 2014/65, που συμπληρώνει το νόμο 4412/αρθρ.23, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις και τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωση των συγγενικών σχέσεων. Ορίζει δε ότι οι απαγορεύσεις αφορούν συγγενείς εξ αίματος απεριορίστως και εξ αγχιστείας μέχρι τέταρτου βαθμού!
Για τις Ελληνοποιήσεις αλλοδαπών επιχειρεί να το ξεπεράσει με αερολογίες. Δεν λέει όμως ότι τις βεβαιώσεις περί μονίμου κατοικίας τις εκδίδει ο Δήμος! Μπορεί να μας πει ο κ. Καψάλης πόσοι αλλοδαποί είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Πωγωνίου; 
Κάνει γαργάρα την ποινή αργίας που του επιβλήθηκε, όπως και το τι ακριβώς συμβαίνει με εταιρία εμφιάλωσης νερού και άλλη με ανεμογεννήτριες, που εν όψει των εκλογών κάνει και... δωρεές στο Δήμο!
Τα περί λαϊκισμού και δημοσίευμα εν όψει εκλογών, όχι σε μας. Όπως και τα περί... λάσπης, στην οποία μάλλον ο κ. Καψάλης βυθίζεται. Διότι το δικό μας ρεπορτάζ (όπως όλα) ήταν απολύτως στοιχειοθετημένο. Εκείνος λαϊκίζει ασυστόλως και παίζει με τη φωτιά.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΩ... ΤΡΙΤΩΝ
Αναφορικά με το από 13-5-19 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.stotapsi.gr με τίτλο «Στο Δήμο Πωγωνίου αναθέσεις σε συγγενείς, περίεργες δοσοληψίες και ελληνοποιήσεις...» ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι αδιανόητος ο λαϊκισμός που κυριαρχεί όλες αυτές τις ημέρες της προεκλογικής περιόδου.
Το δημοσίευμα με το οποίο προσπαθεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα να ρίξει λάσπη στο πρόσωπό μου αναφέρεται σε μία υπόθεση του 2014 για την οποία δεν στοιχειοθετείται σε βάρος μου κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αυτό αποδεικνύεται με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 84054/17104/12-1-15 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και είναι απορίας άξιον πώς αυτό διέφυγε του κ. Καλτσή που όλως τυχαίως επιλέγει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να φέρει στη δημοσιότητα ένα θέμα που δεν υφίσταται!

Σύμφωνα με το έγγραφο: «…Επειδή ο Δήμαρχος Πωγωνίου συνδέεται με τρίτο βαθμό συγγένειας με την ανάδοχο Μπονόβα Ι. Παναγιώτα στην οποία ανέθεσε απευθείας την εργασία καθαρισμού παρόδιας βλάστησης Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου και Δ.Ε. Δελβινακίου με τις αρ. 432 και 433/2014 αποφάσεις του και συνεπώς δεν στοιχειοθετείται σε βάρος του το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος εξαιτίας κωλύματος συγγένειας στο πρόσωπό του με την ανάδοχο….».
Ο Δήμος Πωγωνίου διέπεται από διαφάνεια και κάθε απόφαση είναι σύννομη και λαμβάνεται με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου και των δημοτών. Δε θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε ότι «δεν είμαστε ελέφαντες» και να εμπλακούμε σε ένα παιχνίδι συκοφαντίας και λασπολογίας. Έχουμε το έργο μας και την στήριξη των δημοτών μας να μιλούν για εμάς.
Όσο για το θέμα των ελληνοποιήσεων, ο κατά τα άλλα ικανότατος κ. Καλτσής γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος Πωγωνίου δεν έχει εκδώσει βεβαιώσεις και δεν εμπλέκεται στη διαδικασία καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version