stoTapsi

Δείτε πως κοροϊδεύει τους κτηνοτρόφους, όλο τον κόσμο και εσάς μαζί
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
kaxrimanis 2Είναι να γελάς και να κλαίς με την πρεμούρα του επαγγελματία πολιτικού - περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνη, να δείξει πόσο πολύ δήθεν νοιάζεται για τους κτηνοτρόφους και το... τυρί - ενώ αποδεικνύεται ότι τον ενδιαφέρει κυρίως η οικογένειά του, οι φίλοι του και ψηφοσυλλογή, για τη διατήρηση της "καρέκλας".
Την επομένη της ορκομωσίας της κυβέρνησης, τηλεφώνησε - όπως ανακοίνωσε- στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, για να τον ενημερώσει (!) για το γάλα και μετά από δύο ημέρες - σύμφωνα με δική του ανακοίνωση πάλι - του τηλεφώνησε ο υπουργός, ύστερα από... προτροπή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη!
Δηλαδή άλλη δουλειά δεν είχε ο πρωθυπουργός, μέσα στο χαμό που γίνεται και το μόνο πού σκέφτονταν είναι τον... Αλέκο!

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ...

Adeia gia stavlo KaxrimaniStavlos kaxrimaniΑυτά εκτιμάται ότι είναι παραμυθάκια της Χαλιμάς, αλλά κι αλήθεια να είναι (όπως θέλουμε να πιστεύουμε), ο κ. Καχριμάνης να πει στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Βορίδη και για τούτα τα καμώματά του:
1) Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας , με την υπογραφή της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, (άλλο "μπουμπούκι" κι αυτή), χορήγησαν άδεια στο γιό του να φτιάξει στα βουνά του Μετσόβου, σε προστατευόμενη ζώνη, πρόχειρο στάβλο - από αυτούς που κάνουν οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι.
Εκείνος όμως και υπό την επίβλεψη του πατέρα του, έφτιαξε μόνιμες, αυθαίρετες εγκαταστάσεις για αγελάδες (δείτε τη σχετική φωτ).
Ποιός θα τον σταματήσει και τιμωρήσει;


Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ
Kaxrimanis Tsoutsouplidis2) Από ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της έρευνας και παραγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων (έχει ξαναγραφεί αλλά κάνουμε μια "σύνοψη"), αντί να βοηθήσει μικρές μονάδες και νέους παραγωγούς, τα μοίρασε σε δικούς του ανθρώπους και άλλους, εύρωστους επιχειρηματίες, προφανώς πολιτικούς του φίλους.
Ενδεικτικώς, ενέταξε σε αυτό τη μεγάλη τυρογαλακτομική μονάδα, με αξιοσημείωτες επιδόσεις, του κ. Τσουτσοπλίδη στο Μέτσοβο, ο οποίος είναι εξάδελφός του (δείτε το σχετική απόφαση).
Τι να κάνει; Μα το "Κασκαβάλ", το... τυρί των βλάχων!



ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ...

Kaxrimanis KaralisKaxrimanis Karalis 2Kaskaval













3) Εξάλλου με άλλη του απόφαση έκανε κι άλλη μια γενναία χρηματοδότηση στην πολύ μεγάλη και με επιτυχημένη πορεία εταιρία "Καράλης" στην Άρτα, που ανήκει σε πολιτικό του φίλο, αν κρίνουμε από τις ευχαριστίες του Αλέκου... "για όλα", όπως σημειώνει (δείτε την απόφαση).
Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν τον... "δρόμο του τυριού των βλάχων στην Πίνδο", ήτοι την παραγωγή του τυριού "Κασκαβάλ" των... βλάχων κι αυτό, ενώ η ονομασία και το είδος του τυριού είναι της Ρουμανίας! (φωτ.)
Και σε τελική ανάλυση... χέστηκε η φοράδα στο αλώνι για το Κασκαβάλ και τα παράγωγά του...

ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΤΟΥ
Kassarou Eleni4) Να προχωρήσουμε το θέμα, αφού το ξεκινήσαμε.
Η οικογένεια του κ. Καχριμάνη, έχει στην ιδιοκτησία της αλυσίδα ξενώνων . Το πως τα κατάφερε είναι άλλη ιστορία, που θα τη δούμε προσεχώς.
Ο πολύς κ. Καχριμάνης δε δίστασε να αποφασίσει, να εγκρίνει και να υπογράψει για τη διανυκτέρευση κάποιων σε αυτούς.
Η εντολή για την πληρωμή που υπογράφει ο ίδιος (δείτε ένα έγγραφο), αφορά την κ. Ελένη Κασσάρου, η οποία είναι η σύζυγός του!
Τα περί νόμου για τη σύγκρουση συμφερόντων, που απαγορεύει τέτοιες δοσοληψίες με συγγενείς, ούτε που απασχολεί τον εντιμότατο κ. Καχριμάνη.



Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ...
Kassaros entoli5) Ο κ. Στέργιος Κασσάρος, εξαιρετικός επιχειρηματίας στον τουριστικό τομέα εκ Μετσόβου, είναι ο περίφημος... κουνιάδος, αδελφός της συζύγου του κ. Καχριμάνη.
Οι αναγνώστες ενθυμούνται προφανώς το σάλο πέρυσι τον Ιούνιο, από τις αποκαλύψεις μας, για τις παράνομες και για αυτό σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, επί σειρά ετών, για την παροχή διαφόρων υπηρεσιών, από τον περιφερειάρχη .
Ούτε που... ίδρωσε το αυτί του και συνέχισε τις αναθέσεις (δείτε μια απόφαση του 2019), παρά την απαγόρευση του νόμου που προαναφέραμε και το γεγονός ότι η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη!
Χαρακτηριστική όμως είναι η μνημειώδης φράση του κ. Καχριμάνη σε συνέντευξή του... "όποτε χρειαζόμαστε κάτι φωνάζαμε τον κουνιάδο"!
Έτσι απλά και χωρίς... περιττές διαδικασίες...

Αυτά, συνδυασμό με τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων, εκατομμυρίων ευρώ, όλα τα χρόνια που πέρασαν, είτε ως Νομάρχης είτε ως Περιφερειάρχης, δίνουν τον ορισμό της διαπλοκής, της διαφθοράς και της φαυλότητας, που εν τέλει πληρώνουν οι πολίτες και ο τόπος.
Ποιός θα τον σταματήσει; Τι λέτε Πρωθυπουργέ κ. Μητσοτάκη, εσείς υπουργέ κ. Βορίδη (που παίρνετε στα σοβαρά όσα σας ξεφουρνίζει ) και εσείς κύριοι Εισαγγελείς;

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version