stoTapsi

A+ A A-
* Μόνο ένα κτίριο πληροί τις προδιαγραφές που τίθενται!
* Νέο σκάνδαλο μετά το «Παλλάδιο Εκπαιδευτήριο» και τη Spider...
Του Κώστα Δ. Καλτσή (από τον ΤΥΠΟ ΗΠΕΙΡΟΥ 13/6/2020)
aneksartisiasΣε εξέλιξη βρίσκεται το νέο μεγάλο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή πάλι τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και όλοι σιωπούν για την απόφασή του να αγοράσει το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ηπείρου ακίνητο, μέσω ενός σκανδαλώδους φωτογραφικού , όπως εκτιμάται, «διαγωνισμού»!
Όπως έγινε γνωστό από την προκήρυξη- απόφαση του κ. Καχριμάνη, το ακίνητο, κτίριο μετά οικοπέδου, πρέπει να έχει εμβαδόν 1000-1500 τμ, να βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, να είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και να ανήκει σε έναν ή και περισσότερους ιδιοκτήτες, με την αντικειμενική του αξία να μην ξεπερνά τα 320 ευρώ το τμ!

Kaxrimanis ktirio 1Kaxrimanis ktirio 2Kaxrimanis ktirio 3










































Η απόφαση φαίνεται να ελήφθη προσωπικώς από τον κ. Καχριμάνη, για την εγκατάσταση εκεί του λεγόμενου Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ηπείρου (που σήμερα στεγάζεται στο κτίριο της Περιφέρειας), χωρίς να έχει προσδιορισθεί ποιές ανάγκες θα εξυπηρετήσει, με τον Περιφερειάρχη να λέει ότι... θέλει να σώσει και να αναδείξει το ιστορικό κέντρο της πόλης!

Άλλωστε αυτό το «δεκανίκι» της μικροπολιτικής του Περιφερειάρχη, δεν έχει και το πλήθος των υπαλλήλων, ενώ από πουθενά δεν προκύπτει ο λόγος αγοράς διατηρητέου κτιρίου, έστω και ετοιμόρροπου ή προς κατεδάφιση , όπως αναφέρεται στη φωτογραφική προκήρυξη!
Όπως φέρεται να δήλωσε ο κ. Καχριμάνης, το Ταμείο έχει διαθέσιμες περί τις 500.000 ευρώ και για να μην τα δώσει στο κράτος, όπως είπε ότι ζητήθηκε, σκέφτηκε (!) να αγοραστεί ένα κτίριο!

Μόνο που στο ιστορικό κέντρο υπάρχει μόνο ένα συγκεκριμένο κτίριο που ανταποκρίνεται στις αιτούμενες προδιαγραφές και βρίσκεται επί της οδού Ανεξαρτησίας, με περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες, γεγονός που καλύπτεται από τους όρους της προκήρυξης!

Άρα λοιπόν έχουμε έναν δήθεν διαγωνισμό, για την αγορά ενός κτιρίου, για δήθεν κάλυψη αναγκών του επίσης δήθεν Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ηπείρου, μόνο και μόνο επειδή το αποφάσισε ο κ. Καχριμάνης και που σε λίγες ημέρες θα φανεί το σκάνδαλο σε όλο του το... μεγαλείο!

Αν πράγματι δεν θέλει να δώσει τις 500.000 ευρώ που έχει το Ταμείο στο κράτος, μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη στήριξη δομών κοινωνικής πρόνοιας, για τη στήριξη ανήμπορων Ηπειρωτών, αλλά προφανώς αυτό δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καχριμάνης αποφασίζει αγορά ακινήτου. Παλιότερα ως Νομάρχης αποφάσισε την αχρείαστη κσι σκανδαλώδη αγορά του κτιρίου του «Παλλαδίου Εκπαιδευτηρίου» έναντι του ποσού των 3 εκατ. ευρώ με τραπεζικό δανεισμό!
Εξάλλου το 2018 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την απόφασή του να συμμετάσχει η Περιφέρεια στον πλειστηριασμό κτιρίου της εταιρίας “Spider”, της οποίας ο πρόεδρος και μέτοχος κ. Κων. Πέτσιος, είναι θείος του!

Τώρα, όπως και στις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν εξηγεί με πειστικά επιχειρήματα το λόγο της σπουδής της σίγουρα περιττής αγοράς ενός κτιρίου, για το οποίο θα χρειαστούν πολλές χιλιάδες ευρώ για την ανακατασκευή του, ίσως και περισσότερα από όσα θα αγοραστεί!
Και εν τέλει, σε τι θα χρησιμεύσει; Θα καταστεί αποδοτικότερο για την Ήπειρο αυτό το Ταμείο; Ποιούς νομίζει ότι παραμυθιάζει με την μπουρδολογία του ο κ. Καχριμάνης;
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr