stoTapsi

Πως και γιατί είχε διαγραφεί πρόστιμό 40 εκ ευρώ;

timologia mpezas 1 smallΓια την μη απόδοση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ για τον τηλεοπτικό σταθμό ALTERσυνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν ο κ. Γιώργος Κουρής και ο γιός του Ανδρέας, με την κατηγορία της ''ηθικής αυτουργίας'', παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κ. Γιαννίκος είχε την απόλυτη ευθύνη, όπως έχει γραφεί και ήδη είναι προφυλακισμένος.

Όμως λίγες μέρες νωρίτερα, είχε ασκηθεί δίωξη τόσο εναντίον του κ. Γιώργου Κουρή (έκλεισε και την Αυριανή) σε βαθμό κακουργήματος, όσο και των λοιπών νόμιμων εκπροσώπων του ALTERκαθώς και εκείνων άλλων τριών εταιρειών συνδεδεμένων με αυτόν.

 

 

Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων κατά την περίοδο 2001-2004 με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα , τα οποία με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. Ευρώ. Πέραν αυτού, ένα σκέλος της υπόθεσης με την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος – που κινδύνευε με παραγραφή- οδηγείται ήδη σε δίκη, όπως μετέδωσε το Α.Π.Ε- Μ.Π.Ε.

Σε αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση – σκάνδαλο όπως χαρακτηρίστηκε , εμπλέκεται και ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντώνης Μπέζας , ως πανίσχυρος υφυπουργός οικονομικών επί ΝΔ και σήμερα ως πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της βουλής.

Όπως είχε γραφεί, ο κ. Μπέζας έπειτα από δύο αλληλοσυγκρουόμενες εκθέσεις ελέγχου, με απόφασή του είχε άρει τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του ALTER, ενώ διαγράφηκε από υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών πρόστιμο 50 εκ ευρώ.

  • Είναι δυνατόν να μην το γνώριζε αυτό ο κ. Μπέζας;
  • Πως αποφασίστηκε ο επανέλεγχος και από ποιούς;
  • Δεν δημιουργείται έτσι και με την απόφασή του αίσθηση εύνοιας προς τον κ. Κουρή;
  • Πόσοι άλλοι έτυχαν τέτοιας μεταχείρισης;

timologia mpezas 2 smallΕίχε όμως και άλλη , τραγική εξέλιξη το θέμα: Τον Φεβρουάριο του 2010 αυτοκτόνησε , πηδώντας στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού του στο Λαγονήσι, ο εφοριακός Θανάσης Ρέππας, ο οποίος συμμετείχε στο ειδικό συνεργείο επανελέγχου για τα εικονικά τιμολόγια του ALTER. Ο αυτόχειρας , σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής σε επιστολή που άφησε, κατονόμασε πολύ γνωστό επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της αυτοκτονίας του, που τον πίεζε να συμβάλλει στο ''κλείσιμο'' της υπόθεσης των εικονικών τιμολογίων!

Η υπόθεση απασχόλησε τότε εκτενώς τύπο ΜΜΕ και site, αλλά παρά τις επιθυμίες πολλών δεν έκλεισε. Η εισαγγελική έρευνα το άνοιξε ακόμη περισσότερο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα κληθεί ως μάρτυρας ο κ. Μπέζας ή αν ασκηθεί δίωξη και ασχοληθεί η ΝΔ και η βουλή, για την εμπλοκή του σε αυτήν την περίεργη υπόθεση που σίγουρα τον φέρνουν σε δύσκολη θέση, παρ ότι μπορεί να στηριχτεί (και να είναι λογικό ίσως αυτό) στον επανέλεγχο που έγινε και που του έδωσε το δικαίωμα να υπογράψει την απόφαση άρσης της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του ALTER

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version