stoTapsi

A+ A A-

Ενώ η Τράπεζα Ηπείρου κλυδωνίζεται...

trapeza hpeirouΣε άλλη περίπτωση θα θεωρούνταν ως... πρωταπριλιάτικο ψέμα η πρόσληψη αναπληρωτή Γενικού διευθυντή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια!

Πριν από λίγες ημέρες προσλήφθηκε στα “μουλωχτά” για το πόστο αυτό ο πρώην Γενικός Δ/ντής της Συνεταιριστικής Αχαϊκής Τράπεζας, η οποία “βούλιαξε”, έκλεισε εδώ και καιρό.

Αυτή η πρόσληψη εγείρει πολλά ερωτηματικά, αφού μπορούσε να προσληφθεί Ηπειρώτης αν απαιτούνταν και όχι κάποιος που θα υπέθετε οποιοσδήποτε ότι έχει μερίδιο ευθυνών για τη χρεοκοπία μιας τράπεζας, όπως η “Αχαϊκή”. Αυτή είναι η μία παράμετρος ενώ η άλλη είναι εκείνη που λέει τούτο το απλό: Τι χρειάζεται ο αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής, που θα αμείβεται με 4 – 5.000 ευρώ, σε μια τράπεζα που αντιμετωπίζει δυσκολίες (δείτε ρεπορτάζ στις 06-03-14) και που έχει μόνο οκτώ υποκαταστήματα με τα πέντε στα Ιωάννινα;

Πόσο φόρτο εργασίας άραγε έχουν ο γενικός δ/ντής κ. Βασίλης Τσουκανέλης με το επιτελείο του (οικονομικός δ/ντης, δ/ντες υποκαταστημάτων, στελέχη κα) για να ήταν επιτακτική η πρόσληψη... αναπληρωτή αλλά και δύο ακόμη στελεχών;

Το περίεργο είναι ότι η διοίκηση της υπό “επιτήρηση” Ηπειρωτικής Τράπεζας από την τράπεζα της Ελλάδος, αντί να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα τα αυξάνει, προσθέτοντας πέραν των τριών στελεχών που προαναφέραμε και άλλους 7 – 10 υπαλλήλους που ετοιμάζεται να προσλάβει, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Πολλοί όμως ανησυχούν και ζητούν επιτακτικά τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της τράπεζας Ηπείρου η οποία δημιουργήθηκε ύστερα από αγώνες δεκαετιών.

 Κώστας Καλτσής

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr