stoTapsi

Πλαστογραφία (;) από την Περιφερειακή Αρχή

perifereia hpeirouΣκάνδαλο επί... σκανδάλου, μόνο από την Περιφέρεια Ηπείρου θα μπορούσε να διαπραχθεί και μάλιστα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, της οποίας την ευθύνη έχει η αντιπεριφερειάρχης κα Τατιάνα Καλογιάννη, πρωτίστως δε ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από έγγραφο του Δήμου Ζίτσας στις 18 Αυγούστου που φέρει την υπογραφή του τότε Δημάρχου κ. Δημητρίου Ρογκότη και αφορά την "τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου στην περιοχή του αεροδρομίου".

Γι' αυτό το θέμα έπρεπε να γίνει διαβούλευση, να εκφράσουν δηλαδή τις απόψεις τους πολίτες, φορείς και ο δήμος Ζίτσας ως άμεσα ενδιαφερόμενος. Αμ δε... Στο περιφερειακό συμβούλιο εισήχθη για συζήτηση και εκλήφθη απόφαση για το θέμα αλλά με την προσθήκη... "μελέτη έργων αποχέτευση δήμου Ιωαννιτών ως συνοδό έργο"!

Για αυτόν το λόγο, λέει ο τότε δήμαρχος Ζίτσας κ. Ρογκότης δε γνωμοδότησε ο Δήμος παραπλανηθείς από την προσθήκη - πλαστογραφία και προφανώς αυτή την παρέμβαση ήθελαν κάποιο να αποφύγουν. Το μπέρδεμα συνεχίστηκε με την ύπαρξη τεύχους μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συντάχθηκε από την ΔΕΥΑΙ με τίτλο: "συνοπτική τεχνική έκθεση περί αντιμετώπισης πρόβλημα των πλημμυρικών παροχών στο δίκτυο της πόλης των Ιωαννίνων", πάλι ως... συνοδό τεύχος της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: " Μελέτη έργων αποχέτευσης δήμου Ιωαννιτών".

Όπως γίνεται αντιληπτό όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη διαβούλευση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το εργοστάσιο λυμάτων και δικαίως ο δήμος Ζίτσας διαμαρτύρονταν για την παραπλάνησή του και απαιτούσε εξηγήσεις άλλως πως θα προσέβαλε ως παράνομη την απόφαση της Περιφέρειας.

Δεν γνωρίζουμε να υπήρξε συνέχεια υπό το νέο δήμαρχο Ζίτσας κ. Πλιάκο αλλά το γεγονός ότι προέρχεται από την "οικογένειας" της περιφερειακής αρχής δεν αφήνει πολλά περιθώρια να υποθέσουμε ότι προτίθεται να συγκρουστεί μαζί της.

Εν πάση περιπτώσει απαιτούνται διευκρινήσεις και ασφαλώς παρέμβαση αρμοδίων αρχών, διότι κάποιος πλαστογράφησε ή παραποίησε, αν αρέσει καλύτερα η έκφραση, το θέμα που εισήχθη για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο και αυτό με τη σειρά του παραπλανήθηκε.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το έργο γίνεται από τον σύζυγο της κας Τατιάνας Καλογιάννη και όταν είχε αρχικώς εγκριθεί, πολλοί έκαναν λόγο για σκανδαλώδη απόφαση.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version