stoTapsi

A+ A A-
tsiprasΔιανύουμε κακήν-κακώς τον τρίτο μήνα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ύστερα από ένα γάμο από τον οποίο προέκυψε τερατογέννηση.
Σχεδόν τρεις μήνες αερολογιών, δήθεν ρήξεων, αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές, με τους υπουργούς να βρίσκονται ολημερίς και ολονυχτίς στα τηλεοπτικά παράθυρα και με ένα αλαλούμ αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεων.

Για διακυβέρνηση της χώρας ούτε λόγος φυσικά. Η ελπίδα που θα ερχόταν, το πρώτη φορά αριστερά που θα χάραζε έναν άλλο δρόμο, αποδείχθηκαν πομφόλυγες.

Η Ελλάδα στέγνωσε από ρευστό. Γίνεται αγώνας δρόμου βδομάδα με βδομάδα να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και δανειακές συμβάσεις. Οι τράπεζες κλυδωνίζονται, επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία αυξάνεται, τα δημόσια έργα σταματούν, ενώ μάζεψαν όσα χρήματα είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμοί και φορείς του δημοσίου για να τα βγάλει πέρα η χώρα. Το μόνο για το οποίο επαίρονται ότι έκαναν ήταν η βελτίωση του νόμου με τις 100 δόσεις για την εξόφληση οφειλών και μας το κοπανάνε από το πρωί ως το βράδυ. Δώρο άδωρο όμως αφού χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα.

Άντε και να πούμε πως ήταν ένα πολύ καλό μέτρο αλλά την ίδια ώρα:

*Η ζωή και οι περιουσίες των πολιτών βρίσκονται στο έλεος των κακοποιών που σεργιανίζουν ανενόχλητοι.

*Αδρανοποίησαν την αστυνομία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δέσμιος της συμπάθειάς του προς τους τρομοκράτες, τους αντιεξουσιαστές, τους κουκουλοφόρους και αναρχικούς που ξεσάλωσαν και γελοιοποιούν κυριολεκτικά το κράτος-κράτος αυτοί εν κράτει.

*Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος θέλει διάλογο με τους κουκουλοφόρους, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης καλεί δημόσια τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αποφασίσουν τι θα γίνει ως ο ίδιος να είναι αναρμόδιος.

* Οι λαθρομετανάστες αυξάνονται κατά χιλιάδες κάθε μέρα, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται, ενώ άλλες εκατό χιλιάδες συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια για να έρθουν στην Ελλάδα.

* Οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι αλλοδαποί που περιφέρονται στην Αθήνα και ανά τη χώρα κάτι πρέπει να κάνουν για να ζήσουν με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να εκτινάσσεται στα ύψη.

* Αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς οι άστεγοι και όσοι προστρέχουν στα συσσίτια.

* Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έφτιαξε νόμο για να αφεθούν ελεύθεροι μόνοι δύο έγκλειστοι στις φυλακές, ο αρχιτρομοκράτης Σάββας Ξηρός και κάποιος άλλος που αγνοούμε ποιος είναι.

* Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλος έγινε ρεζίλι με τις εργολαβικές του νομικές υπηρεσίες.

* Οι υπουργοί της κυβέρνησης (Σταθάκης, Τσακαλώτος, Βαλαβάνη κλπ.) έχουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού για σιγουριά και έχουν το θράσος να καλούν τους πολίτες να φέρουν τα δικά τους στην Ελλάδα.

* Η συμφωνία με τους δανειστές δεν έρχεται στη βουλή για να μάθουμε όλοι τι συμφωνήθηκε.

* Η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται με έπαρση και αλαζονεία που δεν έχει προηγούμενο.

* Επενδύσεις δε γίνονται και ούτε πρόκειται με αυτή τη ρευστή κατάσταση και οι πολίτες έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί στην απόγνωση διατηρώντας όμως ακόμη ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει έστω και την τελευταία στιγμή.

* Αυτά είναι ελάχιστα και δειγματοληπτικά απ’ όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας και βεβαίως πρόκειται για παρακμιακά φαινόμενα με τους βολεμένους δήθεν αριστερούς που θέλουν ένα κράτος-γίγαντα να ελέγχει τα πάντα, τους ανεύθυνους και τρομολάγνους να παίζουν με τα συναισθήματα των Ελλήνων και τις προσδοκίες τους τις οποίες μέχρι στιγμής διέψευσαν παταγωδώς.

Και το χειρότερο; Δε φαίνεται στον ορίζοντα αξιόπιστη εναλλακτική λύση διαχείρισης της κρίσης και της εξουσίας δεδομένου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία δηλαδή, με τον κ. Αντώνη Σαμαρά δείχνει να ετελεύτησε αδόξως το βίο της.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr