stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
filios papandreouΘέλει πάση θυσία ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φιλ. Φίλιος να είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΑΖΑ και γι΄ αυτό έχει βάλει λυτούς και δεμένους να τον στηρίξουν, με πολλά στελέχη όμως της τοπικής οργάνωσης να έχουν σοβαρές ενστάσεις.

Πολλοί είναι εκείνοι που διερωτούνται πως είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ που κατακεραυνώνει όσους μνημονιακούς να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του τον κ. Φίλιο, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Φίλιος, τον όποιον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε σε καμιά εκλογική αναμέτρηση για τον δήμο, ακολούθησε ως δήμαρχος κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ( απολύοντας 130 συμβασιούχους, ξεπουλώντας περιουσία του δήμου κτλ) και μετά της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να εισπράττει την οργή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με απαξιωτικές ανακοινώσεις (δείτε τα έργα και τις ημέρες του στα ρεπορτάζ στις 13-12-13, 16-12-13, 11,16,23-09-14 και 29-10-14).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος βαρύνεται τουλάχιστον με την πολιτική ευθύνη (μόνο;) για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου 1,4, εκατ. ευρώ και τρεις θανάτους.

Τέλος επειδή ο κ.Φίλιος συχνά πυκνά αναφέρεται στις... αντιστασιακές του περγαμηνές ως συμμετέχων ενεργά στην εξέγερση κατά της δικτατορία στο Πολυτεχνείο, υπενθυμίζουμε κάτι που θέλει να ξεχνά ότι δηλαδή εκείνη την περιοχή υπηρετούσε την θητεία του στην αεροπορία και μάλιστα στις 16 Νοέμβριου 1973 χρίζονταν και ορκίζονταν ως έφεδρος ανθυποσμηναργός, κάτι που εκ των πραγμάτων καθιστούσε αδύνατη τη συμμέτοχη του σε οτιδήποτε σχετίζονταν με αντιδικτατορικούς αγώνες για να χαρακτηρίζεται δικαίως ως πολιτικός απατεώνας και κατά το ΚΚΕ ως πολιτικός γυρολόγος (δείτε το ρεπορτάζ στις 25-11-13).

Αλλά αν τον θέλει μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ ας τον πάρει και ας τον χαίρεται.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr