stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
asimakopoulouΕμφανώς εκνευρισμένοι είναι πολλοί Γιαννιώτες και κυρίως οι Νεοδημοκράτες από την απόφαση της βουλευτού της ΝΔ κας Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου να μετακομίσει στην Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών χωρίς καν να τους ενημερώσει.

Δεν έφτανε αυτό αλλά η κα Ασημακοπούλου δεν ήρθε στα Γιάννενα τις ημέρες των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για να επικοινωνήσει έστω και στοιχειωδώς με τους ψηφοφόρους, ενώ δεν έκανε ούτε ένα τυπικό ευχητήριο - ευχαριστήριο μήνυμα που την ανέδειξαν σε δημοτική σύμβουλο Ιωαννίνων και μετά βουλευτή.

Πρόκειται αναμφιβόλως για μια πολύ ευφυή, ικανή και με γνώσεις γυναίκα, που με επιτυχία ανταποκρίθηκε και στα καθήκοντα της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ που της ανέθεσα ο πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαράς με τον οποίο άλλωστε την συνδέουν φιλικοί δεσμοί.

Για ποιο λόγο όμως η κα Ασημακοπούλου πάει στη Β' Αθηνών με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στα Γιάννινα; Εικάζεται ότι εκτίμησε πως θα αποτύγχανε να εκλεγεί και αυτό δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί, ενώ μια αποτυχία στην Β' Αθηνών θα της ήταν λιγότερο επώδυνη.

Αν δεν εκλεγεί θα μπορεί να λέει ότι ανταποκρίθηκε στην απόφαση του πρωθυπουργού και ως καινούργια αυτή πάλεψε με γνωστά πολιτικά μεγαθήρια.

Ασφαλώς και στην απόφασή της μέτρησε και ο αντίκτυπος από τη δημόσια αντιπαράθεσής της με τον πρώην σύζυγό της Βασίλη Παπαϊωάννου, τα όσα αναφέρονταν στα δικόγραφα των αιτήσεων διαζυγίου και στη διεκδίκηση της επιμέλειας του γιού τους, θέματα που έγινα πρωτοσέλιδα σε μεγάλες εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας και έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Όλα αυτά όμως - που ξέφυγαν από κάθε έλεγχο - δεν σημαίνουν, λένε οι Νεοδημοκράτες, ότι έπρεπε να φύγει έτσι από το Γιάννινα που την τίμησαν και τους οφείλει πολλά. Ασφαλώς και δεν μπορεί να παραγνωριστεί και το ότι η τεράστια δημοσιότητα - αναγνωσιμότητα που απέκτησε αιφνιδίως πιθανώς να της έδωσε τη σιγουριά πως ο,τιδήποτε αποφασίσει θα είναι εφικτό για εκείνη και τις φιλοδοξίες της, οι οποίες μάλλον δεν χωράνε στο "κουστούμι" της δημοτικής συμβούλου, της πρώτης γυναίκας αντιδημάρχου Ιωαννίνων και μετά σε εκείνο και μετά σε εκείνο της πρώτης γυναίκας βουλευτή Ιωαννίνων.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr