stoTapsi

A+ A A-
tsiprasΤο συντριπτικό υπέρ του ΟΧΙ αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος φέρνει αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, οδηγήθηκε σε παραίτηση- και πολύ άργησε- για να τον αντικαταστήσει προσωρινά ο κ. Μεϊμαράκης.
Έπρεπε να είχε φύγει με την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, παρότι κακώς αναδείχθηκε σε πρόεδρο του κόμματος που γκρέμισε από την εξουσία το 1993.

Οι εξελίξεις συμπαρέσυραν και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, που παραιτήθηκε, ενώ έπονται κι άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτές τις ώρες όμως δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, αλλά οι αποφάσεις της κυβέρνησης και δη του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, που είναι πανίσχυρος πλέον και από τον οποίο ζητούνται λύσεις χωρίς καθυστέρηση.

Δε χρειάζεται να περιγράψουμε την κατάσταση. Είναι γνωστή σε όλους, με το χειρότερο να συνεχίζουν να είναι κλειστές οι τράπεζες και τα οικονομικά του κράτους στο ναδίρ. Γι’ αυτό και απαιτείται η συναίνεση όλων των κομμάτων για την επιτυχή έκβαση των ελληνικών αιτημάτων.

Η συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές, δυστυχώς, είναι επιβεβλημένη και όσο νωρίτερα επιτευχθεί τόσο το καλύτερο για τη χώρα, η οποία μέσα στη θύελλα βιώνει και κάτι θετικό, την κατεδάφιση παλιών πρακτικών και ενός νοσηρού κατεστημένου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr