stoTapsi

ellada xaosΗ χώρα βουλιάζει κάθε μέρα και πιο πολύ στην εξαθλίωση και εκεί στην Αθήνα κάποιοι της κυβέρνησης ασχολούνται ακόμη αν θα πάμε στη δραχμή ή όχι. Δε σκέφτονται καν να ρωτήσουν κι εμάς τους πολίτες, υπεραμυνόμενοι του αλάνθαστου, υποτίθεται, της άποψής τους. Τα περί δημοκρατίας και πλειοψηφιών τα γράφουν στο αριστερό τους, λουστραρισμένο πλέον από τις θεραπαινίδες της εξουσίας, υπόδημα.

Υπουργοί διαφωνούν με τα μέτρα και δεν παραιτούνται επιμένοντας στην επιστροφή στη δραχμή και εισβολή στο νομισματοκοπείο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν ψηφίζουν αλλά ούτε αυτοί παραιτούνται του αξιώματός τους για να πάμε παρακάτω.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Μπαρουφάκης, συνεχίζει να εξακοντίζει στο κενό πομφόλυγες ως άλλος Πολύφημος- για να αυτοεξευτελίζεται για τους χειρισμούς του. Ναι, αυτός που οι Έλληνες δοξάσαμε, αφού το συνηθίζουμε να αποθεώνουμε το τίποτα και να μηδενίζουμε τα σπουδαία.

Η Ελλάδα- και εμείς μαζί της- χανόμαστε και αυτοί το χαβά τους. Η πρόεδρος της Βουλής στήνει το δικό της πολιτικό μαγαζάκι συμπεριφερόμενη συχνά ως μαινάδα μετά της κ. Ραχήλ Μακρή. Υπουργός της κυβέρνησης μια μέρα πριν την επιβολή των κεφαλαίων έκανε ανάληψη 200.000 ευρώ, έτσι για να έχει να πορεύεται κι ας έτρεχαν αλλόφρονες οι πολίτες στα ΑΤΜ να πάρουν 60 ευρώ που έγιναν 50.

Έκαναν, λένε, δημοψήφισμα, αγωνίστηκαν για το όχι, ήθελαν όμως ναι, βγήκε όχι και μπερδεύτηκαν. Διαφωνούν με τα μέτρα  όταν ο πρόεδρός τους και Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στηρίζεται από το 70% των Ελλήνων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και την πλειοψηφία των κομμάτων. Είναι , λένε, επαχθή τα μέτρα και δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία της αριστεράς. Γνωρίζουν, άραγε, αυτοί οι περίεργοι τύποι κάποιον Έλληνα που να του ταιριάζουν; Να μην καταστραφούμε λέμε και όχι να μας πάρουν μέτρα για κοστούμια.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει και πάνω απ΄ όλα να μας πει, πρώτον, θα κυβερνήσει ή όχι και πώς με τις ψήφους της αντιπολίτευσης; Και δεύτερον, γιατί τους κρατάει και δεν τους διώχνει; Τρίτον, γιατί θα πρέπει να επωμιστεί μόνο ο λαός τα βάρη και όχι οι βουλευτές που αγωνιούν μόνο για τα προνόμιά τους;

Αν δεν αρχίσει να εφαρμόζεται η κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη από την κορυφή, περιμένει στ’ αλήθεια να πειστούμε εμείς οι… υπήκοοι ότι υπάρχει κράτος δικαίου; Επιμένω γιατί δίδεται η εντύπωση μιας καλά οργανωμένης ληστοσυμμορίας που υπερασπίζεται τα συμφέροντά της καταληστεύοντας τους πολίτες.

Αυτήν την τακτική βλέπουμε να την υιοθετούν και να την υπερασπίζονται όλοι, όλων των κομμάτων και γι΄ αυτό ελπίζουν ότι δε θα αντιδράσει κανένας. Ας συνειδητοποιήσουν λοιπόν ότι έχει και η υπομονή τα όριά της και δε θα αργήσει η ώρα που εδώ, αν δεν μπουν κάποια πράγματα σε τάξη, θα γίνει πραγματικά «Κούγκι» για να χρησιμοποιήσω έναν προσφιλή όρο των ημερών.

Είπαμε, πρώτη φορά αριστερά αλλά ας μην το παρατραβάνε με μπαρουφολογίες. Λοιπόν, ας κυβερνήσουν ή ας τα παρατήσουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version