stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mnimonioΗ Ελλάδα ασφυκτιά, πνίγεται χωρίς ρευστότητα, χωρίς σαφή σχεδιασμό, χωρίς το λεγόμενο plan B- που αυτό είναι το plan B κατά τον Βαρουφάκη.
Η κυβέρνηση απευθύνει αγωνιώδεις εκκλήσεις στους εταίρους και δανειστές να μας δώσουν χρήματα, βαφτίζοντας το νέο μνημόνιο σε νέο συμβόλαιο και την τρόικα σε εκπροσώπους θεσμών.
Τα... βαφτίσια δεν λύνουν βεβαίως τα προβλήματα και την ώρα που ο κόσμος καίγεται, οι νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεταν στην πρόεδρο της βουλής το... αγωνιώδες ερώτημα ότι μένουν χωρίς φρουρά έχοντας μόνο έναν αστυνομικό και να βρεθεί λύση να πάρουν και αυτοκίνητο, όταν οίκτιραν τους της προηγούμενης κυβέρνησης γι' αυτά τα ζητήματα.
Εν πάση περιπτώσει το θέμα είναι ότι σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, η χώρα μέσα στον Μάρτιο θα έχει τρομακτικό δημοσιονομικό πρόβλημα που θα αγγίζει τα όρια της χρεοκοπίας.
Θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε; Μάλλον όχι αλλά θα μας υποχρεώσουν να μπούμε σε ένα νέο πρόγραμμα, μνημόνιο με τα όλα του με πολύ σκληρά μέτρα.
Βεβαίως έχει άλλη "γλύκα" η λιτότητα και το μνημόνιο από μια Αριστερο-Δεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι αλλιώς να πεινάς αλλά να είσαι περήφανος που η κυβέρνηση λέει πως η τρόικα τελείωσε και ο κ. Βαρουφάκης να βρίζει τον κ. Σόιμπλε.
Μας "πηδάνε" οι δανειστές αλλά τουλάχιστον το ευχαριστιόμαστε.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version