stoTapsi

A+ A A-
mpezasΠολλοί είπαν ότι θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος εξευτελισμός κάθε έννοιας δικαίου και αξιοκρατίας αλλά και η αποθέωση της διαπλοκής και της ευνοιοκρατίας. Ίσως θα μπορούσε.
Λέμε για την πρόσληψη του πρώην Υφυπουργού Εργασίας, πρώην Οικονομικών και Υγείας και πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. ως ειδικού συμβούλου του Δημάρχου της Πάργας κ. Αντώνη Νάστα, σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό 13/2015 ως να μην υπήρχε στην Πάργα ούτε ένας κατάλληλος γι’ αυτή τη δουλειά.
Ο κ. Μπέζας, πολιτικός μηχανικός, «θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά, για θέματα σχετικά με κατασκευές τεχνικών έργων καθώς και σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και πράξεων εφαρμογής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πάργας είχε ανακηρύξει τον κ. Μπέζα στο παρελθόν σε επίτιμο δημότη της πόλης, ενώ λέγεται ότι ο πρώην Υφυπουργός τον είχε στηρίξει παλαιότερα σε φορολογική του υπόθεση χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι υπήρξε παρανομία ή τουλάχιστον δεν το γνωρίζουμε εμείς.

Εκείνο πάντως που συζητείται έντονα στην περιοχή είναι 1ον) το μπλέξιμο του κ. Νάστα με ένα λατομείο του νυν δήμου Ζηρού, τις δίκες που ακολούθησαν απόντος του Δήμου με αποτέλεσμα να κερδίσει περί τις 500.000 ευρώ. Και 2ον) η δίκη του τον Μάιο σχετικά με παραχωρήσεις γης σε ιδιώτες που είχε κάνει παλαιότερα και προφανώς εκτίμησε πως ο βκ. Μπέζας θα του είναι πάλι χρήσιμος.

Τώρα σε ό,τι αφορά τον πρώην βουλευτή η απόφασή του να ζητήσει να «εργαστεί» δε φαίνεται να είναι άσχετη με ελέγχους που ξεκίνησαν, όπως γράφτηκε, σε βάρος του, για διάφορα θέματα οικονομικά και του πόθεν έσχες, για να δείξει ότι είναι ένας φτωχός πλην τίμιος πρώην βολευτής π ου εργάζεται για να ζήσει την οικογένειά του.

Τώρα πόσο κάνει για ειδικός σύμβουλος ο πρώην Υφυπουργός είναι συζητήσιμο αφού του καταλογίζουν πολλά, κυρίως όταν ήταν Υφυπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή όπως π.χ.: το διορισμό, τη μετάταξη και αποσπάσεις της συζύγου του ως βουλευτής και Υφυπουργός μετά, πράξεις ευνοιοκρατικές και ρουσφετολογικές.

Δεύτερον, την υπογραφή αποδέσμευσης του 50% τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του άλλοτε τηλεοπτικού σταθμού Alter του Γιώργου Κουρή, που οδήγησε μάλιστα σε αυτοκτονία ενός εφοριακού. Τρίτον, τη φερόμενη εμπλοκή του σε κάλυψη φορολογικών παραβάσεων εκατομμυρίων του ομίλου Γουλανδρή, Τέταρτον, την εύνοια στο ζεύγος Ντέμη Νικολαΐδη- Δέσποινας Βανδή, των οποίων επέτρεψε την αποδέσμευση από τη συντηρητική κατάσχεση της βίλας τους στα Βόρεια Προάστια για να την πουλήσουν και την αντικατάστασή  της με τη δέσμευση ακινήτου σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Αυτά κι άλλα πολλά, αλήθεια ή ψέματα, συνθέτουν εν μέρει την εικόνα του κ. Μπέζα, που αν ήθελε όντως να εργαστεί θα άνοιγε το τεχνικό του γραφείο. Γι’ αυτό δικαίως πολλοί διερωτώνται αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από την πρόσληψη του κ. Μπέζα. Ο χρόνος θα δείξει…

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr