stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
MHTROPOLITHSΘέλει να αξιοποιήσει τα κτήματα της Ιεράς Μονής Βελλάς και άλλων μικρότερων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και για αυτό επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρη.
Αξιοποίηση, δηλαδή καλλιέργεια και εκμετάλλευση, με παράλληλη εκτροφή ζώων.
Όλα αυτά για να στηρίξει, υποτίθεται, τις δομές πρόνοιας της Μητρόπολης, που περνούν,όπως ειπώθηκε, άσχημες μέρες λόγω της κρίσης.
Έτσι όπως ακούγεται, φαίνεται καλό, αλλά δεν αποκλείεται πίσω από τον σχεδιασμό να υποκρύπτεται η ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας εκ μέρους του Μητροπολίτη.
Εζήλωσε ο κ. Μάξιμος την τακτική του προκατόχου του Θεοκλήτου, ο οποίος δυο χρόνια μετά αφ' ότου έγινε Μητροπολίτης Ιωαννίνων, επιδόθηκε στην... "αξιοποίηση" της περιουσίας της Βελλάς!
Μάλιστα δε συνέστησε εμπορική - μετοχική εταιρεία με έναν γεωπόνο ονόματι Στ. Μανίκα. Έπαιρναν δάνεια από την ΑΤΕ, αγόραζαν και πωλούσαν, καλλιεργούσαν και εκμεταλλεύονταν τα 6.000 στρέμματα της Βελλάς, τα ακίνητα που είχε, όπως και άλλων μικρότερων μοναστηριών , χωρίς να πηγαίνουν σε δομές πρόνοιας τα χρήματα που κέρδιζαν.
Ύστερα από σειρά δικών μου αποκαλυπτικών ρεπορτάζ από τον "Πρωινό Λόγο" αρχικώς και την "Ελευθερία" στην συνέχεια, ο Θεόκλητος παραπέμφθηκε σε δίκη, με την κατηγορία της απιστίας κατ εξακολούθηση!
Αποδείχθηκε ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες ήταν παράνομες, αλλά απαλλάχτηκε με το αιτιολογικό της... έλλειψης δόλου! Ήταν βλέπετε προστατευόμενος του παντοδύναμου τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ, από τον οποίον "κληρονόμησε" την Μητρόπολη Ιωαννίνων...
Ελπίζουμε να μην έχει την ίδια τύχη και ο κ. Μάξιμος, που επιμένει να μην αναπτύσσει δεσμούς με την τοπική κοινωνία, δίνοντας την εντύπωση Μητροπολίτη που φαίνεται να θέλει να συμπεριφέρεται ως... τοπάρχης του παλιού καιρού...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version