stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
fousas stefanosΤον κ. Στέφανο Φούσα τον εκτιμούμε πολύ. Όχι μόνο ως επιστήμονα, καθηγητή καρδιολογίας, αλλά και ως έναν εξαιρετικό άνθρωπο, ευγενή, καλλιεργημένο και από μια καλή Ηπειρώτικη οικογένεια.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αδελφό του κ. Αντώνη Φούσα , γνωστό ποινικολόγο, (παλιότερα μας είχε στηρίξει σε δίκες ) πρώην βουλευτή και υπουργό, που πολιτεύονταν με ευπρέπεια, που έχει δώσει μάχες για τα θέματα της Ηπείρου και μάλιστα σε μια περίοδο που ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ στα Γιάννινα, όταν το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε.
Επίσης με τον έτερο των αδελφών κ. Προκόπη Φούσα διατηρούμε μια καλή σχέση, από τον καιρό που υπηρετούσαμε μαζί την στρατιωτική μας θητεία, ενώ τον τέταρτο δεν είχαμε την τύχη να τον συναντήσουμε.
Αυτά ως πρόλογο για να μην σπεύσει κανένας (αν και ιδιαιτέρως δύσκολο στους καιρούς που ζούμε) να αποδώσει στον υπογράφοντα ιδιοτέλεια πολύ δε περισσότερο εκ της οικογένειας Φούσα, επειδή θα διαφωνήσουμε με την τακτική του κ. Στέφανου Φούσα, με τον τρόπο που διάλεξε να πολιτευθεί.
Θα πείτε, πολιτεύεται; Από την στιγμή που εξέφρασε την επιθυμία, από πέρυσι ακόμη, έστω και αν αρνήθηκε διότι ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες για εκείνον, πολιτεύεται με την ΝΔ και θέλει είναι υποψήφιος βουλευτής της στην περιφέρεια των Ιωαννίνων.
Θεωρούμε θετική μια τέτοια εξέλιξη, πιστεύοντας ότι είναι σε θέση να προσφέρει τις καλύτερες των υπηρεσιών στον τόπο μας. Όμως, το να χρησιμοποιεί την πολιτική των παροχών, για να καταστεί γνωστός και συμπαθής, άρα να προσελκύσει ψηφοφόρους, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την εποχή μας.
Σε τί διαφέρει από την καταδικαστέα τακτική της... μπουλντόζας , της ανέγερσης... καμπαναριών, της διανομής χρημάτων, εν είδη χορηγίας , η διανομή απινιδωτών και της διοργάνωσης σεμιναρίων για την καρδιαναπνευστική λειτουργία στα χωριά, που επιδίδεται ο κ. Στέφ. Φούσας , κάνοντας χρήση και της ιδιότητας του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας;
Άλλο το ένα και άλλο αυτό, θα πείτε ,διότι εδώ πρόκειται για ζωές , για την υγεία μας. Σύμφωνοι, αλλά όταν η τόσο σημαντική υπόθεση φαίνεται να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την άγρα ψήφων, τότε μάλλον αυτό είναι χειρότερο και θυμίζει παλαιοκομματικές μεθόδους.
Και άντε να πούμε ότι υπηρεσίες προσφέρει ο άνθρωπος στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, τους απινιδωτές τους πληρώνει ο ίδιος ή πρόκειται για χορηγίες εταιριών και κάποιων οικονομικώς εύρωστων ;
Τα ίδια ισχύουν βεβαίως και για την Περιφέρεια Ηπείρου που μπήκε και αυτή στον χορό, με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση, να έχει αναλάβει την διανομή .
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr