stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
stiftisΔιπλή επέτειος για τους Έλληνες αυτές τις ημέρες. Μία για τον ένα χρόνο από την επιβολή των capital controls και άλλη μία για το περυσινό δημοψήφισμα, που σήμανε το στύψιμο όλων μας, την ολοκληρωτική καταστροφή.
Η κυβέρνηση όμως και για τα δύο πανηγυρίζει. Για το πρώτο, λέει ότι το επέβαλαν οι δανειστές, αλλά έτσι σώθηκε και το τραπεζικό σύστημα! Για το δεύτερο, επιμένει ότι επρόκειτο για μια υπερήφανη απάντηση στα ξένα κέντρα αποφάσεων, ένα ηχηρό ΟΧΙ σε επαίσχυντες συμφωνίες!
Πρόκειται για την πιο χονδροειδή εξαπάτηση των πολιτών. Το ΟΧΙ ο κ. Τσίπρας το βάπτισε ΝΑΙ και προχώρησε σε νέο, δέκα φορές χειρότερο μνημόνιο που ισοπέδωσε ό,τι είχε απομείνει όρθιο.
Εκείνος όμως το βιολί του. Δεν επρόκειτο, λέει, για μνημόνιο αλλά για συμφωνία διάσωσης της χώρας και της Ευρώπης! Ήταν ΟΧΙ στην... προηγούμενη συμφωνία και αυτό σήμαινε ΝΑΙ σε μια νέα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που οδήγησε την χώρα στην έξοδο από την κρίση και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αναθεώρηση της πολιτικής της!
Καταλάβατε κάτι από όλα αυτά; Ένα από όλα, σίγουρα ότι μας πέρασαν για ηλίθιους. Με το δίκιο τους διότι ούτε οι κυβερνώντες περίμεναν ότι θα "καταπιούμε" τέτοιο παραμύθι και μάλιστα τόσο εύκολα.
Είχαν όμως διαγνώσει ότι οι Ελληνες έχουμε ανάγκη από ένα "παραμύθι", από ενέσεις ελπίδας, έτσι για να επιβεβαιώνεται ο Ανδρέας Παπανδρέου που μιλούσε για υψιπετείς και αιθεροβάμονες .
Έχουμε λοιπόν και εμείς όλοι τις ευθύνες μας για ό,τι συμβαίνει και που επιτρέπουμε ακόμη να συνεχίζουν να παίζουν με τις τύχες μας και την προοπτική της Ελλάδας, την οποία οι νεο-Αριστερο-Σταλινιστές, προσαρμόζουν στις δικές τους επιδιώξεις, πουλώντας.. τρέλα!
Μία από αυτές αποκάλυψε πρώην στενός συνεργάτης του άλλοτε ισχυρού κ. Βαρουφάκη, ως υπερυπουργού Οικονομικών. Ήθελαν δραχμή, κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο των τραπεζών και τον στρατό στους δρόμους!
Τώρα οι της κυβέρνησης τον αποκηρύσσουν μετά... βδελυγμίας, χωρίς όμως να προβούν στην παραμικρή αυτοκριτική για την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούν, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια τερατώδη φοροεπιδρομή, απίστευτες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας και το 1\3 των Ελλήνων στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την αρπαγή εκείνης των πολιτών!
Και ποιοί φταίνε γιά αυτό το κατάντημα; Μα προφανώς οι... προηγούμενοι! Τούτοι εδώ δεν έχουν καμιά ευθύνη. Για τίποτε, αφού είναι όλα καλώς καμωμένα. Ανεύθυνοι λοιπόν, κυριολεκτικώς. Και ως τέτοιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι με τα πανηγύρια τους για την. .. "σωτηρία της χώρας", προκαλούν, υποτιμούν την νοημοσύνη μας , παίζουν με την αξιοπρέπειά μας .
Διότι πανηγυρίζουν που κλείνουν επιχειρήσεις - κολοσσοί, που αυτοκτονούν οι δημιουργοί τους, με την ηλίθια επωδό ότι ήρθε η ώρα να πληρώσει το κεφάλαιο! Ότι μένουν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι και οι διακηρύξεις για ανάπτυξη πάνε περίπατο, δεν τούς απασχολεί. Αρκεί που ικανοποιείται ο κομπλεξισμός τους, που καμώνονται ότι τώρα η Αριστερά παίρνει την ρεβάνς για την ήττα της στον "εμφύλιο" ή συμμοριτοπόλεμο.
Έτσι λοιπόν πορευόμαστε, με ορισμένους να ελπίζουν ακόμη, περισσότερους να φοβούνται για το τι θα συμβεί αύριο - μεθαύριο, με τους νέους επιστήμονες να φεύγουν, και τους εναπομείναντες να εξευτελίζονται στα ταμεία ανεργίας. Αν αυτά χρήζουν πανηγυρισμών, ας το κάνουμε όλοι μαζί, ζητωκραυγάζοντες υπέρ της ..."πρώτης φορά Αριστερά" - και τελευταία γιατί αλλιώς... ζήτω που καήκαμε!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr