stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kaxrimanis2Δεν είναι η πρώτη φορά που ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνης πρωταγωνιστεί στην λήψη σκανδαλωδών αποφάσεων, τις οποίες (όσες υπέπεσαν στην αντίληψή μας) εμείς φέραμε στην δημοσιότητα.
Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην κατάτμηση των έργων και στην απ' ευθείας ανάθεσή τους, πιστεύοντας (όπως και ο νόμος ορίζει) ότι είναι καραμπινάτη παρανομία, ζημία του δημοσίου συμφέροντος, ευνοϊκή αντιμετώπιση συγκεκριμένων εργολάβων και εν τέλει αναζήτηση εκλογικής πελατείας.
Χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως κυρίαρχου οργάνου, μόνο με την απόφαση του κ. Καχριμάνη και σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια, διατίθενται πάρα πολλά χρήματα για αμφίβολης χρησιμότητας έργα και βεβαίως πολύ μακριά από την έννοια του... κατεπείγοντος (δείτε πιο κάτω την νέα λίστα )!
Χαρακτηριστικό της εμμονής του στην φαύλη πρακτική, είναι όσα αποκαλύφθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρώτα ο κ. Κωτσαντής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μετά αναλυτικά οι της "Ήπειρος της Ανατροπής" κ.κ. Τσίκαρης, Πάικας και Μπασιούκας, σφυροκόπησαν τον κ. Καχριμάνη.
Και εκείνος επικαλέστηκε το... φιλότιμό τους, έβαλε και μπόλικο συναίσθημα ("...γιατί μας κόβετε τα φτερά.." αναρωτήθηκε με... παράπονο) και είπε διάφορα ακατανόητα, μέχρι και ότι ένας εκ των εργολάβων που του έδωσε έργο, βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση!
Ο κ. Καχριμάνης πρέπει να δώσει λόγο των πράξεών του στην Δικαιοσύνη και για τα 66 έργα που... μοίρασε τελευταίως, ποσού 1.460.258 ευρώ, και άλλα 28 ποσού 612.500 ευρώ που σκόρπισε η Οικονομική Επιτροπή, αλλά και για τα πάνω από 600 που έδωσε στο παρελθόν (για αυτά δείτε το ρεπορτάζ στις 2 Ιουλίου 2013)!
Εμείς βρήκαμε και αυτή την λίστα των έργων (πατήστε εδώ για να τη δείτε), την οποία κανένας δεν θέλησε να ακουμπήσει και την δημοσιεύουμε στη συνέχεια, διότι οι πολίτες δικαιούνται να τα γνωρίζουν όλα!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr