stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
tsipras 666Μας είπαν μέχρι τώρα χιλιάδες φορές γιά το περίφημο..."αφήγημα" της Αριστεράς, τόσο που έγινε ανέκδοτο. Ηταν όμως ευκολομάσητο και παραπλάνησε εκατομμύρια πολιτών που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατέστησαν κυβέρνηση, με την σύμπραξη των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" και τον κ. Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό.
Αυτό το "αφήγημα" ήταν που παρουσίασε στην ΔΕΘ δυό συνεχόμενες χρονιές ο κ.Τσίπρας, ξεπερνώντας σε επινοήσεις και αυτόν ακόμη τον Μυνχάουζεν, τον κορυφαίο ψεύτη της υφηλίου! Βαριά κουβέντα, θα πείτε, γιά τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά μάλλον είναι από τις πλέον επιεικείς για την περίπτωσή του.
Ο χώρος δεν επαρκεί γιά την απαρίθμηση των μυθοπλασιών του ανθρώπου που διαβεβαίωνε οτι θα αλλάξει την μοίρα των Ελλήνων και θα απαγκιστρώσει την χώρα από την μέγγενη των μνημονίων και των δανειστών. Θυμάστε πόσο κατηγορηματικός ήταν. Θα τα καταργούσε με ένα νόμο! Θα αντιμετώπιζε την ανθρωπιστική κρίση και η ζωή μας γενικότερα θα άλλαζε!
Αλλαξε! Μετά από ατελέσφορη "διαπραγμάτευση" έξι μηνών οδήγησε τους πολίτες σε δημοψήφισμα και βάπτισε ΝΑΙ την λαϊκή βούληση που ηταν ΟΧΙ, σε μιά παράλογη και υπερβατική ερμηνεία της! Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Μπροστά στά δραματικά αδιέξοδα προκήρυξε εκλογές πέρυσι τον Σεπτέμβριο, λίγες μόνο ημέρες μετά το νέο δημαγωγικό παραλήρημα, πάλι στην ΔΕΘ, τις οποίες κέρδισε εξαντλώντας τα αποθέματα ελπίδας των Ελλήνων!
Καί ήρθε η αποκάλυψη του αληθινού προσώπου εκείνου που παρίστανε τον... Ιανό, τον διπρόσωπο θεό των Ρωμαίων. Διότι άλλα έλεγε ο κ.Τσίπρας στους δανειστές και άλλα στους πολίτες της χώρας, μέχρι που όλοι αντελήφθησαν ότι είχαν να κάνουν με έναν πολιτικό απατεώνα, ο οποίος προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία δεν δίσταζε να θυσιάσει την εθνική κυριαρχία την χώρας και την αξιοπρέπεια ενός υπερήφανου λαού!
Ετσι, κλείνουν 59 επιχειρήσεις την ημέρα, χάνονται 613 θέσεις εργασίας το εικοσιτετράωρο, 1,5 εκατ. οι άνεργοι, οι συντάξεις μεταβλήθηκαν σε φιλοδώρημα, οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ακόμη και να ζήσουν. Ενενήντα δις οι οφειλές τους προς το δημόσιο, εξήνταπέντε δις τα "κοκκινα" επιχειρηματικά δάνεια, οι κατασχέσεις στην ημερήσια διάταξη, τα capital controls να μπλοκάρουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και την υπερφορολόγηση, να κάνουν όλων τον βίο αβίωτο, με πεντακόσιες χιλιάδες να έχουν μεταναστεύσει!
Κι όμως, παρά τις δραματικές εξελίξεις, οι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνεχίζουν να λένε ότι έσωσαν την Ελλάδα, προσκαλώντας μάλιστα να λάβουν μέρος σε αυτή την... προσπάθεια και χιλιάδες αλλοδαπούς, οι οποίοι εξακολουθούν να έρχονται, γιά να ζούμε εκείνοι και εμείς, κάτω από άθλιες συνθήκες! Κάθε ημέρα γίνεται γνωστό ότι γίνονται μειώσεις αποδοχών και εκείνοι διαλαλούν ότι αυτά ειναι μυθεύματα των ..."σαπρόφυτων", των δημοσιογράφων δηλαδή.
Γι' αυτό και κλείνουν τηλεοπτικούς σταθμούς κατά τρόπο νομιμοφανή μεν, φασιστικό δέ. Ο Σταλινισμός αναβιώνει με πιό σύγχρονη μορφή, σε όλα τα επίπεδα. Σιγά - σιγά, αλλά μεθοδικά, με το επιχείρημα του "μετασχηματισμού της κοινωνίας". Κανένα πρόσχημα, κανένας ενδοιασμός, με... εμπροσθοφύλακες ενα σωρό εξτρεμιστές και περιθωριακούς της πολιτικής ζωής και όχι μόνο.
Παρακμιακά φαινόμενα σε συνδυασμό μιά ανήθικη διαχείριση της εξουσίας απο διεφθαρμένους - που ήταν ή έγιναν σε χρόνο ρεκόρ- αφηνιασμένους για ρεβάνς και εθνομηδενιστές! Αυτά τά φαινόμενα και τις... κατακτήσεις θα υπερασπιστεί πάλι φέτος στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο κ.Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας εκ νέου ότι βλέπει φώς στο βάθος του τούνελ (κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου), ότι χτυπάει την διαπλοκή, διαπλεκόμενος και ψευδόμενος ανερυθρίαστα, περιμένοντας να τον πιστέψουν πάλι οι Ελληνες !
Ας το ξεχάσει! Οι δημοσκοπήσεις και προπαντός όσα ζούμε, δείχνουν ότι κυβερνήτες και συγκυβερνείτες βυθίζονται στην απαξίωση και ανυποληψία, μέχρι που όποτε γίνουν εκλογές, να δοθεί οριστικό τέλος στο θλιβερό "αφήγημα " της Αριστεράς. Γιά να αποτελέσει μακρινή, θαμπή ανάμνηση αυτή η περίοδος της παρακμής, του ευτελισμών των αξιών και των γραφικών που παριστάνουν τους εξουσιαστές και τους... σωτήρες, αυτούς που θα αναθεματίζουν οι επόμενες γενιές.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr