stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Svastika εβραική συναγωγήΗ βεβήλωση της Εβραϊκής Συναγωγής στα Γιάννινα είναι καταδικαστέα. Η αναγραφή Ναζιστικών συμβόλων, κυρίως σε ένα χώρο λατρείας εκείνων που διώχτηκαν από τους Ναζί, αλλά και σε παρακείμενα σπίτια και αυτοκίνητα, σίγουρα είναι αποτρόπαια πράξη και δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται.
Η προσπάθεια κάποιων, που τους τυφλώνει ο φανατισμός και η εμπάθεια, να υποδείξουν εμάς περίπου ως... ηθικούς αυτουργούς (όπως και τον "Πρωινό Λόγο" που φιλοξένησε τα άρθρα μας), είναι αήθης.
Προφανώς δεν κατάλαβαν τίποτε από τα κείμενά μας (που πιθανόν να μη τα διάβασαν κιόλας), τα οποία είχαν ως κεντρικό θέμα τον τυχοδιωκτισμό του Ισραήλ, την επιμονή να υιοθετήσουμε την εξωφρενική άποψη πως οτιδήποτε αφορά τους Εβραίους αποτελεί "ταμπού", χωρίς να διεκδικηθούν τα άρθρα μας δάφνες ιστορικής έρευνας και αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος.
Παραβλέπουν όμως σκοπίμως ότι ο διάλογος που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας, δεν είναι αυτός που εξωθεί σε πράξεις βίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση απόψεων. Το "σκοτάδι", κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι εκείνο που τρέφει τον φανατισμό, τον εξτρεμισμό, τον φασισμό σε όλες τις εκφάνσεις τους.
Απειλούμαστε. Είχαμε ήδη μιά ενέργεια βίας, προειδοποιητική, πριν από λίγες ημέρες. Λαβαίνουμε μηνύματα που ενισχύουν αυτό το συναίσθημα. Από ιστοσελίδα "αντισημιτική" εκβιάζονται διαφημιζόμενοι στο site .
Εν πάση περιπτώσει, αυτά και περισσότερα, τα εντάσσουμε στο πλαίσιο των κινδύνων της δημοσιογραφίας. Αρνούμαστε όμως να παίξουμε τον ρόλο εξιλαστήριου θύματος ή το άλλοθι οποιουδήποτε παρανοϊκού.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr