stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mpegas portraitoΜεγαλόπνοος, αναγεννητικός και αναπτυξιακός ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων! Έτσι ανακοινώθηκε και προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι που να δικαιολογεί αυτή την υπεραισιόδοξη εκτίμηση, πλην όμως ματαίως.
Χρησιμοποιώντας την λαϊκή έκφραση "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", δεν θα αδικούσαμε την Δημοτική Αρχή, η οποία επιστρατεύει τα ατυχή επικοινωνιακά, δημαγωγικά τερτίπια της κυβέρνησης .
Ψέματα! Αυτή είναι η βασική αρχή που πάνω της στηρίζει την ύπαρξή της και για να πείσει τους πολίτες ότι είναι παραγωγική. Ψέματα και μάλιστα πολλά, με τον δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα να πρωταγωνιστεί και να δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν ξέρει τι γίνεται στον Δήμο, στην πόλη.
Τονίζουμε ιδιαιτέρως την δημαρχιακή αναξιοπιστία, όπως αυτή προκύπτει από την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής και μια συνέντευξη του κ. Μπέγκα σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα πριν από λίγες ημέρες.
"Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ, για να δεχτεί να επιδοτήσουμε το εισιτήριο από το 2017 με 50 λεπτά", τονίζονταν στην προχτεσινή ανακοίνωση του Δήμου. Ο δήμαρχος, όμως, στην συνέντευξή του τόνιζε ότι "...επιδοτούμε το εισιτήριο", που θα πει ότι ήδη είχε επιτύχει αυτό το όντως σημαντικό για τους δεινοπαθούντες πολίτες!
Ο κ. Μπέγκας προχώρησε ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι "...εξασφαλίσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους δημότες"! Πότε έγινε αυτό; Ρωτάμε διότι στα μέσα Ιουνίου έγινε... κακός χαμός όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μέτρο ισχύει για την Άρτα και για καμιά άλλη πόλη της Ηπείρου!
Τότε υπήρξε διαμαρτυρία και από την Δημοτική Αρχή, ενώ η αρμόδια υπουργός και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωναν ότι τον Οκτώβριο θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο ένταξης και των Ιωαννίνων. Συνεπώς ο κ. Μπέγκας συνειδητά προσπάθησε να πείσει για ανύπαρκτο επίτευγμα ή δεν γνωρίζει τι γίνεται στα Γιάννινα!
Το χειρότερο όλων όμως, είναι η παραδοχή του ότι εξυπηρέτησε εργολαβικά συμφέροντα : "...δεν γίνονταν δημοπρασίες διότι οι εργολάβοι δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις εγγυητικές επιστολές τους"!
Δηλαδή ο δήμαρχος μας λέει ορθά- κοφτά πως δεν δημοπρατούσε τα έργα επειδή οι  εργολήπτες έχουν κάποιο πρόβλημα και εκείνος τους βοηθά! Και τα έργα, αυτά τα ελάχιστα τέλος πάντων; Τα έδινε ο Δήμος με την μέθοδο της κατάτμησης και της απ ευθείας ανάθεσης; Προφανώς διότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει!
Αλλά, τί προέχει για τον κ. Μπέγκα; Η επίδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης, το συμφέρον των εργολάβων (εργολάβος γάρ και εκείνος...) ή το συμφέρον του Δήμου; Από όσα είπε φαίνεται να επέλεξε το πρώτο και δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουν αντιπολίτευση και όποιες αρμόδιες αρχές.
Ζήτησαν όμως οι εργολήπτες τέτοιες "εξυπηρετήσεις"; Ενθυμούμαστε όμως πως οι ενώσεις τους διαμαρτύρονταν για τις απ ευθείας αναθέσεις, που θα πει, αν είναι όπως τα λέει ο δήμαρχος, ότι και οι πλευρές κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Για να δείτε πόσο "μακριά" βρίσκεται, όταν ρωτήθηκε για την ασφαλτόστρωση που σταμάτησε πριν φτάσει στην 28η Οκτωβρίου, ξεστόμισε το αμίμητο: "...είχαμε ζητήσει από την ΔΕΥΑΙ, πριν ξεκινήσει το έργο να λύσει κάποιες εκκρεμότητες"!
Λησμόνησε άραγε ο δήμαρχος ότι εκείνος είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, άρα αυτός που όφειλε να δώσει εντολή να λυθεί το πρόβλημα; Τι θα πει ...ζητήσαμε; Τι είναι, επισκέπτης ή παρατηρητής των τεκταινομένων, για να μη χρησιμοποιήσουμε το αδιάφορος και άσχετος;
Σε ότι δε αφορά τις εξαγγελίες, θα υπενθυμίσουμε στους ατάλαντους μυθοπλάστες της Δημοτικής Αρχής, τις πομπώδεις διακηρύξεις τους για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Ανθεκτικής Πόλης, Έξυπνης Πόλης και άλλα τινά εξίσου "χορταστικά" ως ανέκδοτα, των οποίων αγνοείται η τύχη τους!
Με όλα αυτά και πολλά άλλα, μάλλον είχε δίκιο ο πρώην δήμαρχος κ. Φίλιππος Φίλιος (άλλη περίπτωση κι αυτός), που έλεγε πριν από τις εκλογές ότι "...ο Θωμάς δεν μπορεί, δεν έχει διαχειριστική και διοικητική ικανότητα"!- κι αυτός που υποτίθεται ότι είχε "άφησε" να κλέψουν από το ταμείο του Δήμου πάνω από 1.5 εκατ. ευρώ...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version