stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Τελάλης
Mpegas 5Το ότι η δημοτική αρχή, με πρωτεργάτη τον "μάνατζερ" όπως είχε δηλώσει στην τηλεοπτική του συνέντευξη κ. Μπέγκα, απέτυχε στη διαχείριση της κρίσης είναι δεδομένο. Οι δρόμοι κλειστοί, τα πεζοδρόμια παγωμένα, σκουπίδια παρατημένα, οι υπογειοποιημένοι κάδοι έμειναν με τη ζελατίνα, πολίτες αποκλεισμένοι και περιοχές αποκομμένες. Η κακοκαιρία έπιασε εξ απήνης τον κρατικό μηχανισμό δήμου και περιφέρειας. Οι πολίτες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για το κακό χάλι της εν δυνάμει πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Δυστυχώς κ. Δήμαρχε οι διαχειριστικές ικανότητές σας αρκούν μόνο για την ασφαλτόστρωση κάποιων δρόμων και δη κεντρικών για να δημιουργείται εντύπωση, ο χρωματισμός των διαβάσεων (σημαντικό βεβαίως) και η φαινομενική διαχείριση της πόλης (που και αυτό είναι ικανότητα). Όμως όταν έπρεπε να συντονίσετε εσείς (και αυτό ικανότητα του μάνατζερ είναι) και οι αντιδήμαρχοί σας τον μηχανισμό που διαθέτετε για να αντιμετωπιστεί μια δύσκολη κατάσταση για την πόλη, δυστυχώς αποτύχατε. Όλο φρου φρου και αρώματα. Λόγια μεγαλόπνοα για την πόλη, την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και στα απλά καθημερινά πράγματα πιάσατε πάτο. Και φυσικά οσονούπω θα εκδώσετε δελτίο τύπου εξηγώντας πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που αντιμετωπίσατε, πόσο κινητοποιήθηκαν και προσπάθησαν οι άνθρωποι μέρα νύχτα και άλλα δακρύβρεχτα που καθόλου δεν θα μας συγκινήσουν.
Και από την άλλη οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου. Οι συμπολίτες μας που περιμένουν τον εργάτη του δήμου να καθαρίσει το πεζοδρόμιο μπροστά από τη δουλειά του, τα σκαλιά της πολυκατοικίας του και αν γινόταν να έπαιρνε και λίγο και τα μπαλκόνια καλό θα ήταν. Είναι δυνατόν να τα περιμένουμε όλα από το δήμο; Στο εξωτερικό (που τόσο το μνημονεύουμε) σε περιπτώσεις κακοκαιρίας οι πολίτες παίρνουν τα φτυάρια και προσπαθούν και αυτοί να βοηθήσουν. Καθαρίζουν πεζοδρόμια, δρόμους και στενά στα σπίτια τους, ακόμα και του διπλανού αν αυτός δεν δύναται να το κάνει. Εδώ ακόμα και σήμερα, ημέρα Παρασκευή, βλέπουμε πεζοδρόμια παγωμένα, που είναι κίνδυνος - θάνατος και πολλοί από εμάς να κοιτάμε και να διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν ήρθε ο δήμος να καθαρίσει.
Σε μία κρίσιμη κατάσταση χρειάζεται η βοήθεια όλων. Η δημοτική αρχή κρίθηκε ανεπαρκής, εμείς όμως οι δημότες οφείλουμε να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Μόνο έτσι ξεπερνιούνται τα τέτοιου είδους προβλήματα.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr