stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mpegas-filiosΣτο εδώλιο του Τριμελούς Πλημ/δικείου Ιωαννίνων θα καθίσουν την Τρίτη 17/1/17, ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας, ο πρώην δήμαρχος κ. Φίλ. Φίλιος, μαζί με όσους απάρτιζαν την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το 2012, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις 26/7/16 αλλά είχε αναβληθεί κι έτσι μεθαύριο, αν δεν υπάρξει νέα αναβολή, θα πρέπει να εξηγήσουν επαρκώς για ποιό λόγο ενέκριναν την παραχώρηση της πλατείας Μαβίλη, χωρίς διαγωνισμό, σε επιχειρηματία για λούνα - πάρκ, έναντι του ποσού των... 3.000 ευρώ για έξι και πλέον μήνες!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με την απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (πρόεδρος ο κ. Δημ. Θεμελής), έβλαψε τα συμφέροντα του Δήμου και προσπόρισε παράνομο όφελος σε επιχειρηματία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό ορίστηκε σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που όμως αφορούσε τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων, όπως δηλαδή γίνεται με τα τραπεζοκαθίσματα!
Πονηροί πολιτικάντηδες σίγουρα, αφού τα γνώριζαν αυτά, όπως και ότι η έκταση ανήκει στην αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας. Ήθελαν όμως, προπαντός ο τότε δήμαρχος κ. Φίλ. Φίλιος, να δοθεί η πλατεία σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, με όσο γίνεται λιγότερα χρήματα.
Τους χάλασε όμως την "σούπα" η δημοσιότητα που πήρε το θέμα κι έτσι αναγκάστηκαν, κατόπιν εορτής, να προβούν σε δημοπράτηση που απέφερε στον Δήμο 17.000 ευρώ!
Εν τω μεταξύ όμως είχε επιβληθεί στον Δήμο πρόστιμο 20.000 ευρώ, διότι παρανόμως προέβη σε μίσθωση του χώρου και διότι από τον νόμο απαγορεύεται η λειτουργία λούνα πάρκ σε παραθαλάσσιες και παραλίμνιες εκτάσεις, δεδομένου ότι εγκυμονούνται θανάσιμοι κίνδυνοι για τα παιδιά!
Βεβαίως (!) η απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, καθυστέρησε αρκετούς μήνες, που θα πει ότι ο επιχειρηματίας έκανε ήδη την δουλειά του, με την σύμπραξη και συνενοχή του Δήμου, που και στην προκειμένη περίπτωση ενήργησε ως... υπηρέτης συμφερόντων!
Μετά ταύτα θα έχει ενδιαφέρον η απόφαση του δικαστηρίου, που θα σημαίνει πολλά, όπως π.χ αν μπορούν να παρανομούν οι αιρετοί ατιμωρητί ή θα αποδίδονται οι ευθύνες που πρέπει...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr