stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Ekthesi Δήμου σε Στοκχόλμη 2017Όποιος δεν κατάλαβε ότι η Ελλάδα χάνεται είναι... μακριά νυχτωμένος! Δεν υπάρχει σωτηρία, ακόμη κι αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πάψουν να κυβερνούν. Η κατάσταση είναι αυτό που λένε και οι γιατροί, μη αναστρέψιμη.
Δεν γίνεται να επιβιώσουμε όταν οι επτά στους δέκα πολίτες δεν εργάζονται, με 1,5 εκατ. ανέργους, με επιχειρήσεις που κλείνουν η μια μετά την άλλη, με τις τράπεζες κλειστές έως ανύπαρκτες, με υπερφορολόγηση που ισοπεδώνει τα πάντα και με τους δανειστές να ζητούν περισσότερη φτώχεια!
Δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελεί εξαίρεση η Ήπειρος, η οποία εξακολουθεί να παραμένει η πιο υπανάπτυκτη περιοχή της χώρας! Και μόνο το γεγονός ότι οι Ηπειρώτες οφείλουν στην Δ.Ε.Η 23 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι Γιαννιώτες τα 7,8 εκατ., θα αρκούσε για να καταδειχθεί η κατάντια της κοινωνίας μας.
Συμβαίνει όμως κάτι πιο τραγικό. Οι Ηπειρώτες, αποποιούνται κληρονομιές ακινήτων! Τα παιδιά απαρνούνται το σπίτι που τους κληροδοτούν οι γονείς τους, εξαιτίας της υψηλής φορολογίας, των τεκμηρίων, του ΕΝΦΙΑ και εν γένει της καταλήστευσης από ένα κράτος που δεν μπορεί να μπορεί να παρέχει όσα πρέπει στους πολίτες του.
Το πόσο τραγική είναι η κατάσταση, περιέγραψε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, κάνοντας ειδική αναφορά στην Ήπειρο. Την περίοδο 2013- 2016 έγιναν 3.210 αποποιήσεις κληρονομιάς, εκ των οποίων 1.149 στην Άρτα, 366 στην Ηγουμενίτσα, 676 στην Πρέβεζα και 999 στα Γιάννινα!
Ο κατάλογος των αρνητικών πρωτιών της Ηπείρου είναι μακρύς και δραματικός και εκείνοι που το νοιώθουν περισσότερο είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που ημέρα με την ημέρα κυριολεκτικώς αφανίζονται. Όσοι ακόμη επιβιώνουν γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν γίνει κάτι δραστικό, αν δεν αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται, δεν πρόκειται να σωθεί κανένας και τα περί... τουριστικής έκρηξης τα ακούνε ως αστειότητες.
Άλλωστε η συμμετοχή των Δήμων και της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις, εξελίχθηκε σε ευκαιρία για... τουριστικά ταξίδια κάποιων παραγόντων, μηδέ εξαιρουμένου και του Μητροπολίτη κ. Μάξιμου! Δεν είναι που δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό στην ανάπτυξη, ξοδεύονται και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να καλοπερνούν ορισμένοι, που μας "δουλεύουν" κιόλας οι αθεόφοβοι...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr