stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Φάνης Μπάρκας
Τρίγωνο ΠαντάνασσαςΑπαραίτητο κρίθηκε το τρίγωνο που άρχισε να γίνεται στον κόμβο του δρόμου προς Παντάνασσα για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στο επικίνδυνο αυτό σημείο, αλλά και είναι και χρήσιμο για την εύκολη πρόσβαση προς την Παιδόπολη και τη λίμνη Ζηρού, αφού στο συγκεκριμένο σημείο ο εθνικός δρόμος και στροφές έχει και δεν είναι ο πλέον κατάλληλος να δεχτεί τον φόρτο των εποχουμένων επισκεπτών της λίμνης Ζηρού και προσφάτως –απ’ ό,τι μάθαμε- των θαμόνων της καφετέριας που ανοίγει ανακαινισμένη. Πλην όμως το έργο αυτό παρ’ όλο που έχει περάσει πολύς καιρός από την αρχική κατασκευή του, εν τούτοις δεν έχει αποπερατωθεί και πιστεύουμε όχι με ευθύνη της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας. Τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να περνάνε από το δρόμο όπως περνούσαν και πριν, η πρόσβαση προς τη λίμνη Ζηρού συνεχίζει να είναι δύσκολη είναι όπως ήταν και πριν, αφού ο κόμβος δεν λειτουργεί.
Το σημαντικό είναι ότι μάθαμε πως πρόκειται να απαλλοτριωθεί έκταση ιδιώτη στην περιοχή αυτή, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες και το ποσό της απαλλοτρίωσης προτίθεται να καταθέσει η περιφέρεια, η οποία έχει αναλάβει και την κατασκευή του έργου, δηλαδή της πληρωμή του.
Και ανακύπτει το ερώτημα αν τώρα ανακάλυψε ο μελετητής ότι το τρίγωνο που επρόκειτο να γίνει στο δρόμο της Παντάνασσας δεν θα μπορούσε να γίνει στον υπάρχοντα χώρο, αλλά χρειαζόταν και απαλλοτριωμένος χώρος- ο οποίος ανήκει σε ιδιώτη. Πώς συνέταξε τη μελέτη χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τον ελλειμματικό χώρο και πώς αυτή εγκρίθηκε από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες; Συμβαίνει κάτι και εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι απαιτείται απαλλοτρίωση ιδιωτικού χώρου; Εκτός και αν ο χώρος ο οποίος απαιτείται να απαλλοτριωθεί δεν εμφανίζεται στον χάρτη σας χώρος ιδιώτη.
Ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο περιφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς καθώς επίσης και ο τοπικός πρόεδρος Φίλιππος Νάστος, του οποίου οι θετικές ενέργειες για την κατασκευή του κόμβου έχουν καταγραφεί, όταν αυτός άρχισε να γίνεται. Χωρίς να είναι συνυπεύθυνος, μπορεί και ο δήμος Ζηρού μέσω του δημάρχου να ζητήσει εξηγήσεις για το σταμάτημα του έργου, καθ’ ότι τον αφορά άμεσα, λόγω του γεγονότος ότι η κατασκευή του κόμβου θα διευκολύνει την πρόσβαση προς την παιδόπολη και τη λίμνη Ζηρού. Σε έναν χώρο ο οποίος πάση θυσία θα πρέπει να αναδειχτεί ως τόπος προορισμού, λόγω της θέσης και της ομορφιάς του. Εκείνος όμως που άμεσα θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις, είναι η περιφέρεια Ηπείρου και ο αρμόδιος επί των έργων. Τόσο γατί πληρώθηκε ένα έργο το οποίο δεν λειτουργεί, αλλά και γιατί ο αρμόδιος υπάλληλος μπορεί να μην έκανε σωστά τη δουλειά του. Δεν μπορεί να δαπανήθηκαν κάμποσες χιλιάδες ευρώ για ένα έργο το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και να μην είναι κανείς υπεύθυνος.
Περιττό βέβαια να πούμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων. Και αν αυτά αποφεύγονται, είναι γιατί γνωρίζουν το μέρος οι οδηγοί.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr