stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kadoi υπόγειοιΌλο... χαρούλες ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας με τους συνεργάτες του ανακοίνωσαν την έναρξη της λειτουργίας (;) των υπογειοποιημένων κάδων, αλλά δεν λένε πόσο κόστισαν και προπαντός από ποιόν τους προμηθεύτηκαν και πως!
Για να γνωρίζετε, ο "διαγωνισμός" έγινε στις 11 Ιουλίου του 2016, οπότε και ανοίχτηκαν οι προσφορές, δηλαδή η... μία που έγινε αποδεκτή (του κ. Κων. Καραλή), όπως αναφέρεται στο πρακτικό που συντάχθηκε (ΑΔΑ 7ΣΝΣΩΕΩ-ΙΗ7), με σχεδόν μηδενική προσφορά!
Ο προϋπολογισμός ήταν 592.245 ευρώ και ο "μειοδότης" προσέφερε... 590.584,50 και για τον λόγο αυτό - κι επειδή επρόκειτο μόνο για έναν που συμμετείχε - δεν ψήφισαν το θέμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας κ.κ. Στέφ. Μάντζιος, Λάμπρος Τζίμας και Βασ. Κοσμάς, οι οποίοι και είχαν ζητήσει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός .
Η Δημοτική Αρχή όμως προχώρησε στην ανάθεση του έργου στον εξ Αθηνών προμηθευτή, έναντι του ποσού των 53.350 ευρω για κάθε κάδο, με τον Φ.ΠΑ 65.620,50 ευρώ , ήτοι για 9 κάδους 595.386 ευρώ λόγω αλλαγής του ΦΠΑ από 23% σε 24%.
Γιατί όμως δεν επαναλήφθηκε ο διαγωνισμός ως ασύμφορος; Γιατί δεν επιδιώχθηκε μεγαλύτερη έκπτωση και με την συμμετοχή περισσοτέρων; Τι θα πει ότι "...η επιτροπή έλαβε υπ όψη της αντίστοιχες συμβάσεις , του ίδιου συστήματος βυθιζόμενων κάδων, με άλλους Δήμους " (!), για να υπολογίσει πόσο θα πρέπει να πληρώσει; Για ποιό λόγο τότε έγινε αυτός (ο δήθεν ) διαγωνισμός;
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr