stoTapsi

A+ A A-
Επιστρέφουμε τα περί Ακροδεξιάς και Χρυσαυγητισμού...
Γράφει ο Κώστας Καλτσής 
 Τζούφη 1Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο θέμα της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και του συζύγου της κ. Ευάγγελου Μακάριου, στον οποίο η ΔΕΥΑΙ έδωσε δύο ποσά, εκ των οποίων δικαιούνταν το ένα.
Όπως σας ενημερώσαμε, μας έστειλαν εξώδικη επιστολή (πατήστε κλικ στις εικόνες για να το διαβάσετε), στην οποία παραθέτουν τις δικές απόψεις, καλώντας μας ταυτοχρόνως να επανορθώσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη!
Δημοσιεύουμε την επιστολή τους, αλλά δεν έχουμε να επανορθώσουμε τίποτε. Το ρεπορτάζ στις 10/10/17 (πατήστε εδώ για να το διαβάσετε) ήταν απολύτως ακριβές και τα στοιχεία που έχουμε δεν αφήνουν περιθώριο για συγγνώμες. Άλλωστε από τις 21/9 που πρωτογράψαμε, χωρίς τα ονόματά τους, περιμέναμε ματαίως είκοσι ημέρες κάποια διευκρίνιση από την ΔΕΥΑΙ και την Δημοτική Αρχή - κι ακόμη τελούμε εν αναμονή.
Εξώδικο Τζούφη 2Η κ. Τζούφη με τον σύζυγό της κ. Μακάριο, μας ήταν παντελώς άγνωστοι μέχρι πρότινος (η "αναιμική" πολιτική παρουσία της βουλευτού, δεν αρκεί για να είναι κάποιος γνωστός), δίνουν την δική τους, περίεργη, ερμηνεία στο κείμενό μας. Λένε ότι γράψαμε πως τα χρήματα τα έδωσαν στον σύζυγό της... με δική της παρέμβαση! Που το διάβασαν αυτό;
Διαμαρτύρεται η βουλευτής επειδή αναφέραμε ότι ο κ. Μακάριος είναι σύζυγός της και άρα... υπονοούσαμε τούτο και τ' άλλο! Δεν είναι σύζυγός της; Αν δεν της αρέσει, ας χωρίσει. Πάντως, δεν υπονοούσαμε τίποτε, είμαστε απολύτως σαφείς, ότι δεν γίνεται να εισπράττει 15.000 ευρώ για συνταξιοδότηση και σε λίγο άλλες 40.000 για... οικειοθελή αποχώρηση! Ή το ένα ή το άλλο, τα δύο μαζί δεν γίνεται, που να χτυπιούνται κάτω!
Τα ενέκρινε, λένε, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Ε, και; Λάθος του, αν και εξετάζει μόνο αν ο φάκελος περιέχει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ επιμένουμε ότι στην "Διαύγεια" δεν αναρτήθηκαν οι εγκρίσεις όταν και όπως έπρεπε- δεν αναρτήθηκαν όμως καθόλου τα εντάλματα πληρωμής ή... δεν τα είδαμε εμείς!
Εξώδικο Τζούφη 3Η κ. Τζούφη και ο σύζυγός κ. Μακάριος (κι αυτή η έκφραση άραγε... απαγορεύεται;) συνεχίζοντας, εξανίστανται για την λέξη "ενθυλάκωσε", που χρησιμοποιήσαμε, διαστρεβλώνοντας το νόημά της, όπως τους βολεύει."Ενθυλακώνω" θα πει βάζω κάτι στην τσέπη μου και για κανένα λόγο ότι... σφετερίζεται και... εγκληματεί, όπως ισχυρίζονται, χωρίς να ανοίξουν έστω ένα λεξικό!
Η κ. Τζούφη μετά του συζύγου της, προχωρούν ακόμη παραπέρα, για να γελάσει ή καλύτερα να κλάψει ο κάθε πικραμένος: αυτά που γράφουμε, λένε, "...οδηγούν στην εγκατάσταση μιας επικίνδυνης, ισοπεδωτικά απαξιωτικής αντίληψης για τα κοινά και τους θεσμούς της πολιτικής ζωής..."! Δοξάστε τους! Δηλαδή, περιγράφοντας ένα θέμα με ντοκουμέντα και γράφοντας για τον σύζυγο της βουλευτού,... ισοπεδώνουμε και... απαξιώνουμε το πολιτικό σύστημα και τους... θεσμούς! Και ποιοί είναι αυτοί; Ο κ. Μακάριος μετά της συζύγου του; Εξώδικο Τζούφη 4Αν και για να το δούμε πιο σοβαρά, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται η δική μας συνδρομή για να απαξιωθεί το πολιτικό σύστημα. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνο του...
Για να τελειώνουμε για σήμερα, η κ.Τζούφη στις 13/10, δηλαδή τρείς ημέρες αφ ότου είχαμε γράψει, από το δελτίο ειδήσεων του ITV, είπε χωρίς να ντραπεί, με την αναίδεια λόγου που χαρακτηρίζει τους εν συγχύσει ευρισκομένους: "...όσοι τα γράφουν αυτά έχουν ακροδεξιά απόκλιση και Χρυσαυγήτικη νοοτροπία"!
Της επιστρέφουμε τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς! Ακροδεξιά και Χρυσαυγήτικη νοοτροπία δείχνει εκείνη, που δεν διστάζει να στοχοποιεί όποιον αποκαλύπτει, έχοντας μια νοσηρή αίσθηση της δύναμης που αντλεί από την Εξουσία! Μια εξουσία, που δεν ανέχεται ελεύθερες φωνές και θέλει μόνο υποτακτικούς. Μόνο που στην περίπτωσή μας, ...λάθος πόρτα χτύπησε! Εξώδικο Τζούφη 5Ας τα σκεφτεί όλα αυτά και πως αντιλαμβάνεται την λειτουργία του Τύπου, με την υπόμνηση πως ό,τι αφορά τους δημόσιους άνδρες και τις δημόσιες γυναίκες, δεν υπάρχουν "στεγανά" . Δεν υπάρχει για αυτούς "προσωπική ζωή" .Οι πολίτες πρέπει να τα γνωρίζουν όλα! Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία και όχι ο Σταλινοφασισμός!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr